16 Δεκεμβρίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:«Η Δημοκρατία, η ελεύθερη έκφραση, η ελεύθερη ζωή πλήττοντα ανεπανόρθωτα» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ για την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου στα Εξάρχεια και καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα. Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από το ερχόμενο Σάββατο έως και την Τετάρτη (23 Δεκεμβρίου) προχωρά η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ.

Προγραμματίζονται τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις από το Σάββατο και από 06:00 έως 09:00, 14:00 έως 17:00 και 21:00 έως τα μεσάνυχτα όλων των μηχανοδηγών μελών του Σωματείου στα δρομολόγια και τους ελιγμούς των εμπορικών τρένων. Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής οργάνωσης «Ρουβίκωνας» στα γραφεία της Τειρεσίας ΑΕ στην οδό Αλαμάνας 1 και Πρεμέτης στο Μαρούσι. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ομάδα «Ρουβίκωνας» προκάλεσε φθορές στα γραφεία, ενώ η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε επτά προσαγωγές. Στην αλλαγή όλων των αστυνομικών ταυτοτήτων προχωρά το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση. Μέσα στους επόμενους μήνες όλοι οι Έλληνες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου σύγχρονες ταυτότητες, για τις οποίες θα κληθούν να πληρώσουν 10 ευρώ.

Βγήκε από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου μεταφέρθηκε μετά από επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους σε εστιατόριο στα Εξάρχεια ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου. «Μου είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν» είπε ο βουλευτής. «Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο» τόνισε.

Κόσμος: «Η κυριαρχία των κρατών-μελών δεν θίγεται» από τη θέσπιση του νέου Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής είπε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το επιχείρημα δύο κυνηγών θησαυρών ότι έχουν ανακαλύψει το τρένο με τον θρυλικό χρυσό των ναζί απέρριψαν πολωνοί επιστήμονες. «Δεν υπάρχει τρένο» δήλωσε ο καθηγητής Γιάνους Μάντετς της πολωνικής ακαδημίας ορυχείων, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, μετά από έρευνες επιστημόνων στο σημείο όπου οι κυνηγοί θησαυρών ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το τρένο.

Μόσχα και Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν χθες, Τρίτη, την σύγκληση «κρίσιμης σημασίας» διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, έπειτα από πολύωρες συνομιλίες ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Η συνάντηση θα έχει στόχο τη σύνταξη σχεδίου κοινής απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «η οποία θα επικυρώνει τις αρχές που έχουν τεθεί από τις αποφάσεις της Βιέννης». Παρά την προσπάθεια προσέγγισης, το ρωσικό ΥΠΕΞ είπε την Τετάρτη ότι οι διαφορές παραμένουν.

Οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τους τρόπους αντιμετώπισης τους αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, στο πρώτο ντιμπέιτ που πραγματοποιήθηκε μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και την Καλιφόρνια. Μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την πρότασή του να «κλείσει τμήμα του Internet» για να μη μπορεί το Ισλαμικό Κράτος να στρατολογεί οπαδούς. 

Ο καναδός πάστορας που έχει συλληφθεί από τις αρχές του έτους κατηγορούμενος για ανατρεπτική δράση στη Βόρειο Κορέα καταδικάσθηκε σε ισόβια καταναγκαστικά έργα, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οικονομία: Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης. Σε άνοδο και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την τάση στη Wall Street και την Ασία, με τους επενδυτές να αναμένουν την έκβαση της συνεδρίασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Federal Reserve για τα επιτόκια αναζητώντας ενδείξεις για την βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση της αγοράς.

Προβληματισμός επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο για την πορεία των εσόδων και την είσπραξη των φόρων που έχουν βεβαιωθεί αφού για να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Δημοσίου 7,56 δισ. ευρώ. Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην αγορά ηλεκτρισμού αναζητούν όλο και περισσότεροι όμιλοι, όπως τα ΕΛΠΕ, που δεν αποκλείουν μελλοντικά να συμπράξουν με τη ΔΕΗ για τη κατασκευή νέων μονάδων.

Αθλητισμός: Ο αγώνας κυπέλλου εναντίον της ΑΕΛ, είναι ο τελευταίος στον οποίο ο Γκας Πογέτ έχει τη δυνατότητα να πειραματιστεί και να διαπιστώσει την κατάσταση ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που είχαν από ελάχιστη έως μηδενική συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, οι επιλογές του για την αποστολή είναι οι πλέον ενδεικτικές και... αποκαλυπτικές, όσον αφορά τις σκέψεις του για τις αποδεσμεύσεις παικτών τον Ιανουάριο.

Ψυχολογικές... ενέσεις από τον Μάρκο Σίλβα προς τους παίκτες του, που δείχνουν ακόμα επηρρεασμένοι από τον αποκλεισμό από το Champions League. Σε προχωρημένες επαφές φέρεται να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός με τους Γιώργο Καραγκούνη και Ζιλμπέρτο Σίλβα, προκειμένου να επιστρέψουν στις τάξεις της ομάδας, από άλλη θέση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ιθύνοντες του «τριφυλλιού» έχουν επαφές με τους δυο πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας, έτσι ώστε να μπουν στο διοικητικό σχήμα, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα ο ακριβής ρόλος που θα έχουν. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: