16 Δεκεμβρίου, 2015

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία βρίσκεται διαρκώς ένα βήμα μπροστά από την Ελλάδα, όσον αφορά το εξοπλιστικό της πρόγραμμα και αυτό πάντα με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ, με πρόσφατο παράδειγμα την τοποθέτηση της Τουρκίας σε 2 νευραλγικές θέσεις για τη Συμμαχία.

Το ερώτημα του γιατί η Ελλάδα βρίσκεται διαρκώς πίσω από την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, έρχονται να απαντήσουν διάφοροι πολεμικοί αναλυτές, οι οποίοι βρίσκουν τις ρίζες του προβλήματος να εκτείνονται βαθιά στο πολιτικό σύστημα και την κουλτούρα της χώρας μας.

Βασικό αγκάθι στις σχέσεις της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ είναι η τοποθέτηση "αδαών" προσώπων σε θέσεις ευθύνης, αφού κάθε νέα κυβέρνηση τοποθετεί άτομα σε καίριες θέσεις δίχως να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις - εμπειρία για να μπορέσουν να λάβουν μέρος στα εκάστοτε συνέδρια της συμμαχίας.

Επιπλέον, το πρόβλημα δεν είναι περιορισμένο στο πολιτικό τμήμα, αφού και πολλά ανώτερα μέλη του στρατού υπολείπονται των προβλεπόμενων προσόντων για την αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ.

Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα σε επίπεδο διπλωματίας, με τους υπεύθυνους να μην μπορούν να κάνουν τις αναμενόμενες διπλωματικές κινήσεις - προσεγγίσεις, ώστε να μεταβιβάσουν τα ελληνικά προβλήματα - συμφέροντα με έναν τρόπο που θα γινόταν ακουστός από τα λοιπά μέλη της Συμμαχίας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: