12 Δεκεμβρίου, 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΟΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Σύμφωνα με το επίσημο site της Frontex, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε τα χέρια για την ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή, η οποία είναι αλληλένδετη με την Συμφωνία Σένγκεν, με σκοπό να εντείνει τις δραστηριότητες της στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων.

Αν και οι υπουργοί της Ελλάδας μιλάνε περί ασφάλειας από ελληνικής πλευράς ότι τα σύνορα φυλάσσονται σωστά,  αυτή η εξέλιξη, εντούτοις, φέρνει τελικά στο προσκήνιο το γεγονός ότι η κυβέρνηση, όχι μόνο εμφανίζεται ανίκανη να φυλάξει τα εσωτερικά σύνορά της, αλλά και τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε, φυσικά.

Η κυβέρνηση θέλει να αρνείται ότι τα σύνορα της χώρας μας ελέγχονται ως επί το πλείστον από τους ξένους, με μία πρόχειρη όμως ματιά στα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Frontex, καταλήγουμε στο γεγονός ότι ολόκληρο τον έλεγχο ταυτοποίησης και οργάνωσης τον έχει στα χέρια του το ευρωπαϊκό όργανο, με 600 ευρωσυνοριοφύλακες, οι οποίοι είναι ήδη εγκατεστημένοι στην Ελλάδα.

Άγνωστος παραμένει, τέλος, ο αριθμός που αναμένεται να φτάσει στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Όταν υπέγραφαν, επομένως, ήταν σαν να υπογράφουν την καταδίκη τους, αφού ήταν σαν να παραδίδουν τα εθνικά σύνορα. Για την ιστορία, να πούμε ότι με την υπογραφή της Συνθήκης Σέγκεν, όλα τα μέλη-κράτη επικύρωσαν την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών, εμπορευμάτων.

Aλλά και πληροφοριών, «εξαφανίζοντας» έτσι τα εσωτερικά σύνορα των κρατών της Ε.Ε, ενώ την ίδια ώρα συμφώνησαν σχετικά με τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε, ότι θα φυλάσσονται, όπου η Ε.Ε κρίνει την ύπαρξη έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια ασφάλειά της, από την Frontex. Οι συμφωνίες, γενικά, φαίνεται σαν να έχουν εγκλωβίσει την Ελλάδα, η οποία ολοταχώς θα καταλήξει ένα νέο Γκουαντάναμο που πρέπει να στοιβάζει μετανάστες.

Eνώ παράλληλα η Ε.Ε μετατρέπεται σε μία Ομοσπονδία κρατών, αστυνομοφρουρούμενη αποκλειστικά και μόνο από χώρες του Βορρά. Σύντομα, εκατομμύρια Ελλήνων θα βρεθούν στο «δρόμο», εξαιτίας των απαιτήσεων του αριστερού ευρωπαϊκού μνημονίου... Θεωρείται, πλέον η Ελλάδα μας ευρωπαϊκό σύνορο με όλη τη σημασία της λέξης; Ή μήπως απλά ένα θύμα στην όλη υπόθεση;
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: