28 Δεκεμβρίου, 2015

ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΟΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ

 

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο είναι κοινός εχθρός, ωστόσο δεν έχει γίνει καμία συνεννόηση με τη Μόσχα για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, αναφέρουν σε μήνυμά τους οι Ταλιμπάν, διαψεύδοντας τις δηλώσεις υψηλόβαθμου Ρώσου αξιωματούχου, ο οποίος έκανε λόγο για διμερείς επαφές.

Ο Ζαμίρ Ζαμπούλοφ, ειδικός απεσταλμένος του Κρεμλίνου για το Αφγανιστάν, είχε αναφέρει ότι «τα συμφέροντα των Ταλιμπάν συμπίπτουν αντικειμενικά με τα δικά μας». «Έχω ήδη δηλώσει και στο παρελθόν ότι έχουμε διαύλους επικοινωνίας με τους Ταλιμπάν για να ανταλλάσσουμε πληροφορίες» πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος, προκαλώντας αντιδράσεις.

Οι Ταλιμπάν προσπαθούν να διατηρήσουν την περιοχή που ελέγχουν στο ανατολικό τμήμα της ασιατικής χώρας, όπου ένοπλες ομάδες οι οποίες δηλώνουν υποστηρικτές του Ισλαμικού Χαλιφάτου έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται από τις αρχές του 2015 κυρίως στην επαρχία Νανγκαρχάρ (σύνορα με Πακιστάν).

«Δεν χρειαζόμαστε οποιαδήποτε βοήθεια για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Δεν είχαμε επαφή και συνομιλία με οποιονδήποτε πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα» ανέφερε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε μήνυμα που ανέβηκε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα τους.

Οι μαχητές που δηλώνουν ότι ανήκουν στο ΙΚ στο Αφγανιστάν είναι συχνά πρώην Ταλιμπάν που απογοητεύτηκαν από την ηγεσία του κινήματος, η οποία τους είχε αποκρύψει τον θάνατο του ηγέτη τους, Μουλά Όμαρ, ο οποίος πέθανε το 2013, ωστόσο ο θάνατός του ανακοινώθηκε μόλις φέτος το καλοκαίρι.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: