10 Νοεμβρίου, 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Με ένα ιστορικό ψήφισμα σήμερα το  Κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας με στόχο την  δημιουργία μιας ανεξάρτητης δημοκρατίας  της Καταλονίας μιας περιοχής 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων, που αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ της Ισπανίας, το αργότερο μέχρι το 2017.

Στο Καταλονικό Κοινοβούλιο που αποτελείται από 135 βουλευτές οι 72 ψήφισαν ένα κείμενο που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός «ανεξάρτητου Καταλoνικού κράτους». Φανερά συγκινημένος ο  Ραούλ Ρομέβα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του αυτονομιστικού συνασπισμού Junts pel Si (Μαζί για το ναι) δήλωσε:

"Έχω την τιμή και την ευθύνη να υπερασπίζομαι την πρόταση ψηφίσματος με την οποία ξεκινάμε επίσημα την οικοδόμηση ενός νέου κράτους, ενός Kαταλονικού κράτους, μιας Kαταλονικής Δημοκρατίας". 

Η διάλυση της Ισπανίας φαίνεται πως έχει ήδη αρχίσει καθώς στο κείμενο που ψηφίσθηκε προβλέπεται η δημιουργία ανεξάρτητης φορολογικής διοίκησης και αυτόνομο ανεξάρτητο από το Ισπανικό,  σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ αναφέρεται με σαφήνεια πως το Καταλονικό Κοινοβούλιο δεν θα υπόκειται πια στις αποφάσεις των Ισπανικών θεσμών.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: