09 Νοεμβρίου, 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, κοινές ασκήσεις πραγματοποιούν τον τελευταίο καιρό πάνω από τον ουρανό της Συρίας οι Ρωσικές και οι Αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Συνταγματάρχης, Andrey Kartapolov, σε δήλωση του σε σχέση με το θέμα ανέφερε πως τις ώρες που πραγματοποιούνται οι ασκήσεις, οι υπηρεσίες εδάφους αλλά και τα πληρώματα αέρος, τόσο των αμερικανικών όσο και των ρωσικών δυνάμεων, προσπαθούσαν να αποφύγουν την περίπτωση σύγκρουσης των πολεμικών αεροσκαφών, ιδιαίτερα τη στιγμή που βρίσκονταν πολύ κοντά στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως το Πεντάγωνο μάλλον ετοιμάζει μάχη αέρος με τους Ρώσους, από τη στιγμή που οι ΗΠΑ θα στείλουν F-15C Eagle δικινητήρια μαχητικά στην Τουρκία. Την ίδια στιγμή όμως, και η Ρωσία από τη μεριά της, θα μπορούσαμε να πούμε πως ακολουθεί τα βήματα της Αμερικής, εξαιτίας της παρόμοιας κίνησης με την αποστολή Sukhoi Su-’30 στη Λαττάκεια. 

Επίσης, σύμφωνα με πολλές πηγές, αυτά τα αεροσκάφη είχαν βρεθεί με τα ισραηλινά αεριωθούμενα πάνω από τον Λίβανο τον περασμένο μήνα. Τέλος, αυτή τη στιγμή οι εκθέσεις δείχνουν πως τα αμερικανικά στρατεύματα λειτουργούν κοντά στη Λαττάκεια. Αυτό υποδηλώνει πως θα είναι σε επαφή με τα ιρανικά χερσαία στρατεύματα, τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, και πολύ πιθανόν με κάποιες από τις 4.000 των ρωσικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στη χώρα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: