08 Νοεμβρίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:«Χρειάζεται να παρέμβει η δικαιοσύνη, αλλά παράλληλα οφείλουν να τοποθετηθούν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση» αναφέρει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου, σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού.

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γ. Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας, αναφέρει το Ποτάμι, θεωρώντας αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

«Κάναμε αυτό που έπρεπε. Κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ. Δεν είμαστε εδώ για να νταντεύουμε τον πρωθυπουργό. Τώρα είναι μόνος του με την παρέα του και τους συνεταίρους του. Εμείς θα είμαστε η αντιπολίτευση των προτάσεων» δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Liberal.gr».

Καταγγελίες για σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης κάνει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Όπως αποκαλύπτει, όσα γνωρίζει και όσα έχει ζήσει τα έχει καταγράψει σε ένα βιβλίο με ψευδώνυμα, ενώ για την προσωπική του ασφάλεια αλλά και της οικογένειάς του έχει καταθέσει τα πραγματικά ονόματα σε συμβολαιογράφο.

Συνολικά 5.630 πρόσφυγες έχουν αποβιβαστεί το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ αναμένονται άλλοι 1.834. Αναμένεται και το «Αριάδνη» που μεταφέρει 1.834 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 1.219 επιβιβάστηκαν στη Μυτιλήνη και οι 615 στη Χίο.

Κόσμος:Ένα μυστηριώδες έντονο φως προκάλεσε πανικό στους κατοίκους του Λος Άντζελες, με πολλούς να σπεύδουν να δηλώσουν ότι είδαν UFO. Σύντομα, ήρθε και η εξήγηση: το φως προερχόταν από ναυτική πυραυλική δοκιμή.

Εν μέσω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους της Metrojet στο Σινά που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 224 άτομα, εμπειρογνώμονες στον τομέα της αεροπλοΐας ζητούν να υπάρξει μία συντονισμένη αντίδραση στον τομέα της ασφάλειας, ειδικά όσον αφορά την επιλογή των ατόμων που εργάζονται σε αεροδρόμια.

Δύο εβδομάδες έχουν μείνει μέχρι τον ιστορικό β' γύρο για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Αργεντινής και η μάχη μεταξύ των δύο υποψηφίων, του περονιστή Ντανιέλ Σιόλι και του συντηρητικού Μαουρίσιο Μάκρι, είναι σκληρή και συχνά με χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Η Γερμανία πρέπει να ακολουθήσει αυστηρότερη πολιτική όσον αφορά την προσφυγική κρίση και πρέπει να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, πριν από συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ την Κυριακή.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα προειδοποιήσει την επόμενη εβδομάδα τους ευρωπαίους ηγέτες ότι θα «ξανασκεφτεί» το ενδεχόμενο να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ, εάν τα αιτήματά του για μεταρρυθμίσεις δεν ικανοποιηθούν.

Οικονομία:Την ετοιμότητα της ευρωζώνης να συζητήσει περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εντός του 2015, επιβεβαιώνει ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (EMS), Κλάους Ρέγκλινγκ. Ο ίδιος πάντως, σημειώνει ότι το χρέος «δεν αποτελεί απειλή για την Ελλάδα και ήδη προσφέρουμε μια τεράστια ελάφρυνσή του».

Την ανάγκη να υπάρξουν «στέρεες και συγκεκριμένες συμφωνίες τις επόμενες ημέρες σε όλα τα μεγάλα ανοικτά θέματα που τελούν υπό συζήτηση» επισημαίνει ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, ξεκαθαρίζοντας: «Ο χρόνος πια μας πιέζει».

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία οριστικοποίησης των αλλαγών στο Ασφαλιστικό. Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, οριστική θεωρείται η ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης σε ένα, ενώ τα επικουρικά ταμεία πιθανότατα δεν θα ενσωματωθούν στα ταμεία κύριας ασφάλισης. Νέο μαχαίρι αναμένεται στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.

Αθλητισμός:Δεύτερο πιάτο στην 10η αγωνιστική με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πρώτος στο πρόγραμμα (15:00) ζητώντας τι άλλο από το 10 στα 10, κόντρα στον Ηρακλή στο Καραϊσκάκη. Στις 17:15, ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Πανθρακικό, ενώ την ίδια ώρα, ο Λεβαδειακός αντιμετωπίζει εντός έδρας τη Βέροια. Το πρόγραμμα κλείνει η αναμέτρηση στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Αστέρα Τρίπολης.

Επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται ο Αντρέα Στραματσιόνι. Tον Ιταλό προπονητή υποδέχθηκε ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων», Λεωνίδας Βόκολος και αφού τον παρέλαβε αναχώρησαν αμέσως χωρίς να πουν το παραμικρό.

Στη διάρκεια της ημέρας ο 39χρονος τεχνικός θα συναντηθεί με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για τις τελικές συζητήσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο που σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει έως τώρα θα έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2017.

«Λευκή ισοπαλία» παραχώρησε μέσα στο γήπεδό της η Μίλαν στην Αταλάντα, για την 12η αγωνιστική του Campionato, ενώ η Μπολόνια πέρασε νικηφόρα 2-0 από την έδρα της Βερόνα και ανάσανε βαθμολογικά. Πλέον, τα μάτια όλων εστιάζουν στο κυριακάτικο ντέμπι της Ρώμης. Στο κοινό τους σπίτι, το Ολίμπικο, η Ρόμα θα υποδεχθεί τη Λάτσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: