12 Νοεμβρίου, 2015

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Φαίνεται πως τα αραβικά έθνη διαπιστώνουν δολοπλοκίες από μέρος της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή και ενώ είχαν πάρει μέρος στις αεροπορικές επιδρομές κατά του ISIL, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τώρα φαίνεται να το μετανιώνουν και να αλλάζουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα ο Βλαντίμιρ Prohvatilov, δήλωσε « Πολλοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να νικήσουν το ISIL. Πραγματικός στόχος της Ουάσιγκτον είναι να δημιουργηθεί μια ζώνη ελεγχόμενου χάους στη Μέση Ανατολή για να ασχοληθεί με γεωπολιτικά και γεωοικονομικά θέματα. Καθήκον της Αμερικής είναι να πυροδοτήσει μια αιματηρή σύγκρουση και να σύρει τους άλλους σε αυτή».

Τα σχέδια που τα αραβικά κράτη υποψιάζονται έκαναν τον νεοεκλεγμένο πρωθυπουργό του Καναδά να αποφασίσει να μην συμμετέχει άλλο στην προσπάθεια καταπολέμησης του ISIL.  Για το τέλος ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι «Οι πολίτες στη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και το Κατάρ δεν θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν πόλεμο. Ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας ουσιαστικά επανδρώνεται από πακιστανούς μισθοφόρους. Οι Σαουδάραβες δεν έχουν καμία επιθυμία να πολεμήσουν.

Ο Ριάντ βλέπει τους Χούτις ως απειλή, αφού είναι ικανοί να διαθέσουν 200.000 έμπειρους μαχητές. Το ίδιο ισχύει και για την Ιορδανία και το Κατάρ. Αντιλαμβάνονται την Υεμένη ως μια πραγματική απειλή, ενώ το ISIL είναι ένα λεπτό ζήτημα που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ. 

Οι Αμερικανοί θέλουν οι Ρώσοι, είτε να σταματήσουν την εκστρατεία (έτσι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να κατηγορήσει τη Μόσχα για μια στρατιωτική ήττα ή δειλία) ή να επεκταθεί έτσι ώστε η Ρωσία να φέρει το σύνολο του κόστους μιας σημαντικής στρατιωτικής εμπλοκής».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: