12 Νοεμβρίου, 2015

ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Φαίνεται πως έχουν αρχίσει και επίσημα οι προστριβές ανάμεσα σε Ανατολική και Δυτική Συμμαχία, με τους προβολείς αυτή την φορά να πέφτουν πάνω στην ίδια την Συρία, η οποία αποφάσισε να απειλήσει ανοιχτά τη Γαλλία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με συνέντευξη του Σύριου Στρατηγού, Mohammad Issa, το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaule θεωρείται κίνδυνος για την εθνική κυριαρχία της Συρίας, καθώς στόχος της Γαλλίας δεν είναι ο πόλεμος εναντίων της τρομοκρατίας, αλλά τα χτυπήματα εναντίων των πετρελαιοπηγών της Συρίας.

Συγκεκριμένα ο Σύριος Στρατηγός ανέφερε τα εξής: «η ανακοίνωση που έγινε από τη Γαλλία ότι το αεροπλανοφόρο της στρατηγός Charles de Gaule θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία θα υποχρεώσει το συριακό στρατό να το στοχεύσει άμεσα».

Εν συνεχεία, προχώρησε στον σχολιασμό των γαλλικών επιθέσεων από αέρος, τονίζοντας ότι: «αυτά τα χτυπήματα στοχεύουν συριακές πετρελαιοπηγές και όλα αυτά επιτελούνται χωρίς την συναίνεση της συριακής κυβέρνησης, που σημαίνει ότι πρόσκειται για καταπάτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Η δυτική συμμαχία δεν στόχευσε μέχρι τώρα καμιά θέση ή στρατόπεδο της Daech ή άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων». Τέλος, ο Mohammad Issa, υπογραμμίζει το εξής: «με τα χτυπήματα εναντίον των πετρελαιοπηγών μας η Γαλλία επιδιώκει να εκδικηθεί τη Δαμασκό που δεν της έδωσε την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων».

Η άνωθεν δήλωση αποτελεί την πρώτη πραγματική επίθεση της Συρίας προς την Δυτική Συμμαχία, καθιστώντας πλέον σαφές πως η Ανατολική Συμμαχία δεν βλέπει με καλό μάτι την επέμβαση της Δύσης στα προβλήματα της Μ. Ανατολής. Πρόκειται το διαμάντι του γαλλικού ναυτικού να αποτελέσει την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για την κρίση στην Μ. Ανατολή;

Στην περίπτωση που η Συρία πραγματοποιήσει τις απειλές της και σβήσει από τον χάρτη την γαλλική ναυαρχίδα, πρόκειται να ανοιχτεί το κουτί της Πανδώρας, όχι μονάχα για την Μ. Ανατολή αλλά για το γενικότερο παγκόσμιο σκηνικό, με μια σύγκρουση ανάμεσα στα κράτη της Ανατολικής και Δυτική συμμαχίας να είναι πλέον αναπόφευκτη.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: