18 Νοεμβρίου, 2015

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ- ΕΠΕΣΑΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

 

Προσπάθησαν να μπουν μέσα στο κτίριο-Έγινε χρήση χημικών. Επεισόδια έγιναν έξω από την Βουλή, όταν μεγάλη ομάδα αγροτών κινήθηκε προς την είσοδο και αιφνιδίασε τις δυνάμεις της αστυνομίας.
 
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 όταν οι αγρότες κινήθηκαν προς την πλαϊνή πύλη της Βουλής, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων. Στην συνέχεια οι αγρότες πέταξαν μπουκάλια νερού και νεράντζια. Η ένταση είχε ξεκίνησει νωρίτερα όταν τους διαδηλωτές προσέγγισε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης τον οποίο ομάδα των συγκεντρωμένων αποδοκίμασε πετώντας του μπουκάλια με νερό.

Από το πρωί αγρότες από τις Σέρρες, τη Δράμα, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, τη Βοιωτία, τον Βόλο, τη Θεσπρωτία, το Κιλκίς, το Μεσολόγγι φθάνουν με πούλμαν στην πρωτεύουσα. Μόνο από την κεντρική και δυτική Μακεδονία έχουν κατέβει με περισσότερα από 40 λεωφορεία στην Αθήνα.


Την ίδια ώρα με τα πλοία της γραμμής αναχώρησαν χθες αργά το βράδυ από το Ηράκλειο αγρότες από την Κρήτη, προκειμένου να αποβιβασθούν στον Πειραιά και στη συνέχεια να μεταβούν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο βρίσκονται πάνω από 9.000 αγρότες και παραγωγοί. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών.

 
 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: