18 Νοεμβρίου, 2015

ΝΕΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ

 

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων… Μετά δε και τη νίκη στις πρόσφατες εκλογές συνεχίζουν ακάθεκτοι το «βιολί» τους και μιλάνε για το Κυπριακό με μεγάλη περηφάνια ξεχνώντας τα εγκλήματα τα οποία έχουν διαπράξει… Παρά τις δηλώσεις τους όμως, η Ε.Ε επιθυμεί να συνεργαστεί για κάποιον λόγο μαζί τους.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σε μήνυμά του προς τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί με αφορμή την 32η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους μιλάει για αδικίες που υπέστησαν, καθώς και για «αγώνες» και «δικαιώματα». Επίσης, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό αποτελούν πηγή περηφάνιας για το τουρκικό έθνος.

Η Τουρκία θα συνεχίσει τη στήριξή της προς το ψευδοκράτος, με τον Νταβούτογλου να λέει τα εξής: «Ο τ/κ ‘λαός’ απέδειξε πολλές φορές την θέλησή του για μια δίκαιη και μόνιμη λύση στην Κύπρο και ήταν πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τους συνομιλητές τους. Είναι βασικό οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε μια συμφωνία, η οποία θα διασφαλίσει τη σύνδεση με τη διεθνή κοινότητα, δίνοντας εγγυήσεις για ισότιμο καθεστώς των Τ/Κ.

Η μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια δύναμη Τουρκία θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους αδελφούς της στο νησί ώστε να διασφαλιστούν τα νομικά δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τ/Κ».


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: