26 Νοεμβρίου, 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

 

Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι ακόμα ορατός. Αυτό διαμηνύει η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ενώ παράλληλα καταλήγει στο ότι οι δείκτες, οι οποίοι υποδηλώνουν την ύπαρξη συστημικής πίεσης, παρέμειναν σε συγκρατημένα επίπεδα κατά τη διάρκεια έντονων περιόδων αναταραχής στην Ελλάδα το προηγούμενο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα η ΕΚΤ αναφέρει: «Οι προσδοκίες για τον κίνδυνο χρεοκοπίας αυξήθηκαν στην Ελλάδα, εν μέσω υψηλής πολιτικής αβεβαιότητας έως τον Ιούλιο του 2015 και, αν και μειώθηκαν από τότε, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, λόγω ανησυχιών για την ταχεία και πλήρη υλοποίηση του τρίτου προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Στην Ευρωζώνη, οι εξελίξεις στην Ελλάδα είχαν μία περιορισμένη και προσωρινή επίπτωση στις αγορές μετοχών και κρατικών ομολόγων». Να σημειώσουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη των τραπεζών της Ευρωζώνης αποτελεί μεγάλη πρόκληση καθώς εμφανίζεται εξαιρετικά αδύναμη.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι: «Αυτοί οι παράγοντες συνεχίζουν να περιορίζουν τη δυνατότητα των τραπεζών να χορηγούν δάνεια και την ικανότητά τους να δημιουργούν νέα κεφάλαια».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: