11 Νοεμβρίου, 2015

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη φαίνεται πως είναι η Τουρκία, καθώς δηλώνει έτοιμη για την στρατιωτική αντιμέτωπη οποιεσδήποτε απειλών προκύψουν από την μεριά της Συρίας.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT κατέστησε σαφές ότι: «η Τουρκία θα αντιδράσει στρατιωτικά σε οποιεσδήποτε απειλές προκύψουν από τη Συρία», δίχως όμως να αναφέρεται στο ποιοι θα αποτελούν τις αναφερόμενες "απειλές".

Στην συνέχεια συμπλήρωσε πως, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ενεργώς συμμετοχή της Τουρκίας στον πόλεμο ενάντια στους εξτρεμιστές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε Συρία και Ιράκ. Εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση του Νταβούτογλου, περί αναθεώρησης του τουρκικού συντάγματος, ώστε να είναι πιο συμβατό με τον «αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Ενώ παράλληλα θα υπάρξουν ριζικές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά την οικονομία, το δικαστικό σύστημα και την κοινωνία γενικότερα. Τέλος, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους, δεν πρόκειται να υπονομεύσει τον "αγώνα της κατά της τρομοκρατίας". 


Δεν υπάρχουν σχόλια: