14 Νοεμβρίου, 2015

ΦΟΒΑΜΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

 

Ως "μαύρο" θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς, το μέλλον που προβλέπει για την Τουρκία, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. Κατά την διάρκεια μιας καίριας ομιλίας, την οποία παρακολουθούσαν οι ισχυρότεροι άνθρωποι της Τουρκίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός κατέστησε σαφή την πιθανότητα μιας επικίνδυνης συρρίκνωσης της γείτονα χώρας.

Η άνωθεν δήλωση φαίνεται πως έχει τις ρίζες της στην προγραμματισμένη εισβολή της Άγκυρας στην Συρία, με τον Αχμέτ Νταβούτογλου να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τις πιθανές επιπτώσεις μιας τέτοιου είδους κίνησης για την χώρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσθήκη των νέων αμερικανικών μαχητικών F-15 στο Ιντζιρλίκ σε συνδυασμό με την έντονη συστράτευση δυνάμεων στα σύνορα με την Συρία, έχουν προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, προκαλώντας έντονες τριβές στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δήλωση ενός Τούρκου αξιωματικού και ο καθηγητή στρατηγικών μελετών, İsmail Yılmaz, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, κατηγορώντας την ότι "οδηγεί την Τουρκία σε όλεθρο και θα πληρώσει πολύ ακριβά η χώρα μια εισβολή στο συριακό έδαφος".
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: