09 Νοεμβρίου, 2015

ΚΑΜΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΑΦΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΥΕΙ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ

 

Θα μπορούσε να ήταν η καλύτερη είδηση των δύσκολων ημερών που ζούμε, μια είδηση που θα μας γέμιζε χαρά και αισιοδοξία, που θα μας θύμιζε πως δεν τέλειωσαν όλα, ότι ακόμα υπάρχουν αξίες, ότι επιτέλους η αγάπη άργησε αλλά ήρθε, ότι το μαρτύριο ενός αθώου τελείωσε έστω και κάτω από δύσκολες για αυτόν περιστάσεις.

Χαρήκαμε όταν πληροφορηθήκαμε την επίσκεψη του Πατριάρχη κ. Θεόφιλου και δύο στενών του Συνεργατών στον βαρέως ασθενούντα Πατριάρχη κ. Ειρηναίο στο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στην Ιερουσαλήμ.

Είπαμε "άλλαξε σελίδα" το Πατριαρχείο τώρα θα χαρεί ο Θεός της αγάπης και της καταλλαγήςΌμως γρήγορα η απογοήτευση ήρθε να μας προσγειώσει στην σκληρή πραγματικότητα που τη είδαμε μέσα σε λίγες γραμμές στην επίσημη ανακοίνωση του Πατριαρχείου:

"Τό ἑσπέρας τῆς Πέμπτης, ἡμέρας μνήμης καί ἑορτῆς τοῦ ἁγίου Ἰακώβου τοῦ Ἀδελφοθέου, 23ης  Ὀκτωβρίου / 5ης Νοεμβρίου 2015, ὁ Μακαριώτατος Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος ὑπό τοῦ Πατριαρχικοῦ Ἐπιτρόπου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ἡσυχίου καί τοῦ Γέροντος Ἀρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Ἀριστάρχου, ἐπεσκέφθη τόν πρῴην Πατριάρχην Ἱεροσολύμων καί μοναχόν κ. Εἰρηναῖον, ὁ ὁποῖος τήν προτεραίαν, τῇ φροντίδι τῶν ἐπί τῆς περιθάλψεως τῆς ὑγιείας ὑπηρεσιῶν τοῦ Πατριαρχείου, εἶχε εἰσαχθῆ εἰς τό ἐπί τοῦ Mt. Scopus Ἰσραηλινόν νοσοκομεῖον Hadassa καί ὑποβληθῆ εἰς ἐγχείρησιν.

Μακαριώτατος Πατριάρχης εροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος καί ο συνοδοί ατο ηχήθησαν ες τόν νοσηλευόμενον πρην Πατριάρχην εροσολύμων καί μοναχόν κ. Ερηναον καλήν νάρρωσιν, οτος δέ ηχαρίστησεν ατούς.
κ τς ρχιγραμματείας."          

Αν διαβάσουμε την ανακοίνωση "πίσω από τις γραμμές" εύκολα θα μπορέσουμε να πούμε ότι καμία σελίδα δεν άλλαξε και η αγάπη μάλλον θα αργήσει ακόμα να έρθει. Η εμπάθεια  του συντάκτη φαίνεται αμέσως από τον τρόπο που προσφωνεί τον Μακαριώτατο κ. Ειρηναίο " πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων και Μοναχόν" και αυτό το κάνει δύο φορές σαν να θέλει να μας τονίσει πως τίποτα δεν άλλαξε ο Ειρηναίος είναι ένας απλός "Μοναχός" και μην κάνετε σκέψεις για άρση της "ποινής" επειδή μας βλέπετε εδώ.

Αλήθεια θα μπορούσε ο συντάκτης της ανακοίνωσης να μας πει πως προσφώνησαν τον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο στο Νοσοκομείο οι" Υψηλοί" επισκέπτες του; Διαβάζοντας τώρα καλύτερα την ανακοίνωση μπορούμε να κάνουμε την σκέψη ότι η επίσκεψη έγινε ύστερα από πιέσεις τόσο από ισχυρούς παράγοντες όσο και από την κατακραυγή της Κοινής Γνώμης γιαυτό και μας τονίζουν πως:"τ φροντίδι τν πί τς περιθάλψεως τς γιείας πηρεσιν το Πατριαρχείου, εχε εσαχθ ες τό πί το Mt. Scopus σραηλινόν νοσοκομεον Hadassa καί ποβληθ ες γχείρησιν. "

Αλήθεια αυτή η "φροντίδα των υπηρεσιών υγείας του Πατριαρχείου" που ήταν όλα αυτά τα χρόνια που ο Μακαριώτατος αργόσβηνε στο κελί του απομονωμένος από τον έξω κόσμο και στερούμενος ακόμα και αυτής της ιατρικής περιθάλψεως;

Υπάρχει ένα αξίωμα στην εγκληματολογία που λέει πως ο αμετανόητος δολοφόνος προσπαθεί με κάθε τρόπο να βγάλει τον εαυτό του αθώο και το θύμα ένοχο. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει μόνο για τους φυσικούς δολοφόνους ισχύει και για τους ηθικούς.

Οι "Υψηλοί" επισκέπτες του Μακαριωτάτου φρόντισαν να αποθανατίσουν την στιγμή της συνάντησης και να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες ελπίζοντας σε ένα στιγμιαίο χειροκρότημα .Τι το ήθελαν αυτό; Μέσα από τις φωτογραφίες το μόνο που βγαίνει είναι η ενοχή τους. Και οι τρεις ευεργετηθέντες  από τον Πατριάρχη Ειρηναίο προσπαθούν να κρύψουν τις ενοχές τους μέσα από αμήχανα χαμόγελα και σκυμμένα κεφάλια.

Μόνο ο κ. Θεόφιλος ξεχωρίζει ,δείχνει πως θέλει να πει κάτι και διστάζει,μπορεί και να θέλει να σκύψει να φιλήσει το χέρι που τον χειροτόνησε Επίσκοπο και τον έβγαλε από την αφάνεια που βρισκόταν επί Πατριάρχου Διοδώρου,αλλά να μην θέλει να τον δούν οι Συνοδοί του, μπορεί ακόμα και να θέλει να του φωνάζει " Κουράγιο άντε με το καλό να γίνεις καλά να συλλειτουργήσουμε στον Πανάγιο Τάφο να χαρούν οι Άγιοι Άγγελοι κι ο άγιος Ιάκωβος που σήμερα γιορτάζει". 

Τέλος μπορεί όλα τα παραπάνω να μην ισχύουν ,ίσως να έγινε η αρχή μιας προσέγγισης. Όμως προσέγγιση στα λόγια και εμπάθεια στα έργα το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διώξουν την Αγάπη.

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: