20 Νοεμβρίου, 2015

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΜΑΛΙ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΙΣΤΕΣ-ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ 5 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ 170 ΟΜΗΡΟΥΣ

 

Μετά το Παρίσι και τα αντίποινα στο ΙΚ, οι τζιχανιστές περνούν στην κατάληψη ξενοδοχείου και την ομηρία 170 περίπου ανθρώπων. Την πρωτεύουσα Μπαμάκο του Μάλι, στη Δυτική Αφρική και συγκεκριμένα το ξενοδοχείο Radisson, 190 δωματίων, που προτιμούν για την διαμονή τους μέλη ξένων αντιπροσωπειών στη χώρα, χτύπησαν αυτή τη φορά.

Οι πρώτες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως οι νεκροί είναι πέντε, ανάμεσά τους δύο άνδρες της ασφάλειας του ξενοδοχείου, όλοι γαλλικής και βελγικής υπηκοότητας. Το γαλλικό RTL μεταδίδει πως οι όμηροι αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι ακόμα και 170!

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ News Mali, ένοπλοι άντρες, που έφτασαν στο σημείο μέσα σε οχήματα με διπλωματικές πινακίδες, πυροβόλησαν τους φρουρούς του ξενοδοχείου και εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις.

Στην περιοχή ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις, ενώ μια πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως όλα εκτυλίσσονται στον έβδομο όροφο, όπου πέφτουν πυροβολισμοί στους διαδρόμους.

 
Ήδη η αμερικανική πρεσβεία στο Μάλι εξέδωσε ειδοποίηση προς τους αμερικανούς πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια ή τα γραφεία τους.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: