15 Νοεμβρίου, 2015

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ" ΔΑΝΕΙΑ

 

Το θέμα των “κόκκινων” δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς φαίνεται ότι είναι το βασικό ζήτημα που μένει προς επίλυση, προκειμένου να επέλθει συμφωνία με τους θεσμούς στη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων.

Ωστόσο, εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η κοινή συνισταμένη έως το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου να συνεδριάσει την Κυριακή το Euro Working Group και να ανάψει το “πράσινο φως” για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Στα υπόλοιπα ζητήματα υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημαντική προσέγγιση και ειδικότερα:

*Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, οι εκπρόσωποι των πιστωτών φέρονται να δέχονται τη σταδιακή μείωση του χρονικού διαστήματος (τώρα, ένας μήνας από τη λήψη ειδοποίησης για νέα ληξιπρόθεσμη εκτός ρύθμισης οφειλή), προκειμένου να βρεθεί ο οφειλέτης εκτός ρύθμισης. Τον Ιούνιο του 2016 θα περιορισθεί στις 20 ημέρες και τον Δεκέμβριο 2016 στις 10 ημέρες και στη συνέχεια θα μηδενισθεί.

*Ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, φέρεται να έχει συμφωνηθεί η επιβολή τέλους στον στοιχηματισμό.

*Για τα γενόσημα φάρμακα, έχει συμφωνηθεί η σταδιακή μείωση των τιμών τους, ενώ συμφωνία φαίνεται να έχει υπάρξει και στις αλλαγές όσον αφορά στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τη διακυβέρνηση των τραπεζών.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: