22 Οκτωβρίου, 2015

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΑΛΛΙΑΣ - ΚΙΝΑΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

 

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην Αγγλία πρόκειται να είναι ο καρπός της συνεργασίας δυο κολοσσών στην παραγωγή ενέργειας, της γαλλικής EDF και της κινεζικής China General Nuclear Power Corporation (CGN).

Το συγκεκριμένο εγχείρημα θα μπορούσε εύκολα να λάβει την ονομασία "φοίνικας" καθώς όπως φαίνεται "ξαναγεννήθηκε από της στάχτες του", αφού το σχέδιο για την υλοποίηση του εργοστασίου είχε μπει στα συρτάρια λόγο της διεθνούς οικονομικής ύφεσης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το κατασκευαστικό κόστος υπολογίζεται στις 18 δισ. λίρες, με το εργοστάσιο να τοποθετείται στο Χίνκλεϊ Πόιντ, όπου πρόκειται να δημιουργήσει συνολικά 25.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίον οι 900 θα είναι μόνιμες, για τα 60 χρόνια που προβλέπεται πως θα λειτουργήσει.

Παράλληλα πρόκειται να επενδυθούν 14 εκατ. λίρες επιπλέον για την δημιουργία 1.000 θέσεων μαθητείας, δίνοντας έτσι έμφαση την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση. Ο πυρηνικός σταθμός αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του μέσα στο 2015.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: