13 Οκτωβρίου, 2015

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Η Ε.Ε ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΩΣΙΑΣ!

 

Από τις 30/9 η Μόσχα έχει εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές για να στηρίξει το καθεστώς Μπασάρ αλ Άσαντ, στη Συρία. «Η στρατιωτική κλιμάκωση υπάρχει κίνδυνος να παρατείνει τη σύγκρουση, να υπονομεύσει την πολιτική διαδικασία, να επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση και να αυξήσει τη ριζοσπαστικοποίηση. 

Οι πρόσφατες ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις πέραν των στόχων του Νταές (η αραβική ονομασία του Ισλαμικού Κράτους) και άλλων οργανώσεων που έχουν χαρακτηρισθεί τρομοκρατικές από τον ΟΗΕ, καθώς και εναντίον της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, προκαλούν βαθιά ανησυχία και πρέπει να σταματήσουν αμέσως» κατέστησε σαφές η δήλωση των 28 Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.
 
Παρόλα αυτά υπήρξαν διαφοροποιήσεις όσον αφορά τη διπλωματική οδό όπως επίσης και για τον ρόλο του Άσαντ στην κρίση. Η Βρετανία αναφέρει πως ο Άσαντ δεν πρέπει να παραμείνει πρόεδρος όμως δήλωσε πρόθυμη να συζητήσει το πώς και το πότε θα αποχωρήσει. Η Γαλλία κάνει έρευνα για τον Άσαντ και τα εγκλήματα πολέμου λέγοντας: Για την ειρήνη στη Συρία, χρειαζόμαστε μια πολιτική μετάβαση. 

Αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί χωρίς τον Άσαντ». Η Ισπανία ασπάζεται την άποψη της Μαδρίτης, θέλει να διαπραγματευτεί με τον Άσαντ για την πολιτική μετάβαση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: