29 Οκτωβρίου, 2015

ΕΛΠΙΖΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

 

Το Ισραήλ αναμένει να αρχίσει επίσημες διαπραγματεύσεις με την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EEU) στις αρχές του επόμενου έτους και να φθάσει σε συμφωνία για τη δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερων συναλλαγών, δήλωσε διευθύνων σύμβουλος του ρωσο-ισραηλινού εμπορικής επιτροπής.

Η απόφαση για την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ επιτεύχθηκε σε σύνοδο κορυφής της EEU ανάμεσα στη Ρωσία, την Αρμενία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν και την Κιργιζία, στις 16 του Οκτωβρίου.«Προσφέρουμε στη ρωσική πλευρά την έναρξη των διαπραγματεύσεων στις αρχές του 2016 και τη διεξαγωγή τουλάχιστον δύο γύρων συνομιλιών το 2016 ... Κατά κανόνα σε κανονικό ρυθμό, μια τέτοια συμφωνία μπορεί να υπογραφεί εντός δύο ετών", δήλωσε ο Zeev Elkin.

Ο Elkin είπε ότι το χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη της συμφωνίας εξαρτάται από την πολυπλοκότητα των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αλλά σημείωσε ότι το Τελ Αβίβ εργάζεται ενεργά για να δώσει το έναυσμα για συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν. 

Το Ισραήλ εκτιμάται ότι θα αυξήσει τον κύκλο εργασιών στο εμπόριο με τα μέλη της EEU κατά 6-8 %, ενώ η Ρωσία είναι αποφασισμένη να επωφεληθεί με την ενεργοποίηση μιας διαδικασίας μεταφοράς  αμοιβαίων επενδύσεων και τεχνολογίας.

Ο Elkin αναμένεται να παραστεί στην ετήσια κοινή ρωσο-ισραηλινή Επιτροπή Εμπορίου και Οικονομικής Συνεργασίας στη Μόσχα την Τετάρτη με το Ρώσο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Arkady Dvorkovich.Ο Ισραηλινός αξιωματούχος καταλαμβάνει τρεις θέσεις: Tου υπουργού της απορρόφησης της μετανάστευσης, των Υποθέσεων της Ιερουσαλήμ και των Στρατηγικών Υποθέσεων.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: