30 Οκτωβρίου, 2015

ΑΞΙΟΣ!!! Ο ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΔΑΚΡΥΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ

 

Ο ιπτάμενος σμηναγός, Λουκάς Θεοχαρόπουλος, έστειλε το δικό του μήνυμα στους Έλληνες για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μέσα από το F-16.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ: «Καλημέρα Θεσσαλονίκη! Το ΌΧΙ συμβολίζει την ενότητα και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων. Παραμένουμε δυνατοί και περήφανοι ακολουθώντας τα χνάρια των προγόνων μας ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Χρόνια Πολλά Ελλάδα».

Τη δυνατότητα να θαυμάσουν τους εντυπωσιακούς ελιγμούς του μαχητικού αεροσκάφους F-16 είχαν οι πολίτες που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση.

Ποιος είναι ο Σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος
που συγκίνησε την Ελλάδα

Ο Σμηναγός (Ι) Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ο πρωταγωνιστής της μεγαλειώδους στρατιωτικής παρελάσεως της Θεσσαλονίκης με την μοναδικής ικανότητος και δυσκολίας αεροπορική επίδειξη που πραγματοποίησε, και «έκλεισε» την τελετή, είναι ο δεύτερος τη τάξει πιλότος επιδείξεως της Ομάδος Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16C «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Ο Ελληναράς  πιλότος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ακριτική Λήμνο, σε μικρή απόσταση από την εκεί εδρεύουσα 130 Σμηναρχία Μάχης και το αεροδρόμιο της ΠΑ και εισήχθη το 1998 στη Σχολή Ικάρων από την οποία αποφοίτησε το 2002 και ορκίστηκε Ανθυποσμηναγός (Ιπτάμενος).

Μετά την εκπαίδευσή του στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος στην Καλαμάτα, το 2004, τοποθετήθηκε στην ιστορική 335 Μοίρα «Τίγρης» της 116 Πτέρυγος Μάχης στην Αεροπορική Βάση του Αράξου, όπου πετούσε τα επιθετικά αεροσκάφη A-7E Corsair II. Το 2007 τοποθετήθηκε στην 115 πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Σούδας στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως F-16 Block.52+ (ΣΜΕΤ F-16 Block.52+).

Από το 2008 ο Σμηναγός (Ι) Θεοχαρόπουλος υπηρετεί στην επίσης ιστορική 343 Μοίρα «Αστέρι», η οποία εδρεύει επίσης στην 115 ΠΜ της Σούδας και έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 1500 ώρες πτήσεως, από τις οποίες περισσότερες από 1100 είναι στα F-16 Block.52+.

Με τέτοια "γεράκια" της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας τι έχει να φοβάται η Ελλάδα;

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: