29 Οκτωβρίου, 2015

ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

 

Η υπογραφή για την ενίσχυση του τουρκικού ναυτικού στόλου, φαίνεται πως μπήκε ήδη, προκαλώντας διαφόρων τύπων συζητήσεις σχετικά με την τον κίνδυνο που μπορεί να αποτελεί πλέον η Τουρκία για τα ελληνικά νησιά.

Ενώ οι αντιπαραθέσεις φουντώνουν, έρχεται στο φως κρυφή δήλωση του πρώην αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωσταράκου, η οποία φανερώνει πως το "μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας" μάλλον δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο ακούγεται.
 
Σύμφωνα με πηγές, κατά την διάρκεια κρυφής συνάντησης στο ελληνικό Πεντάγωνο, πριν την οριστικοποίηση της τουρκικής συμφωνίας, υπήρξαν ανησυχίες σχετικά με την επικινδυνότητα που θα φέρει για την εθνική άμυνα, η προσθήκη του συγκεκριμένου αεροπλανοφόρου στο οπλοστάσιο της Τουρκίας.
 
Τότε, ο Στρατηγός Κωσταράκος έσπευσε να εξαλείψει κάθε μορφή ανησυχίας, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση φωτιά για την εθνική άμυνα: "Αυτό στη λίμνη του Αιγαίου δεν έχει καμιά τύχη, θα το βαράμε με όλα τα διαθέσιμα όπλα χωρίς να έχει δυνατότητες διαφυγής. Εξάλλου εμείς έχουμε στο Αιγαίο δέκα από τα καλύτερα αεροπλανοφόρα του κόσμου, ενώ τα νησιά μας διαθέτουν έτοιμα πολεμικά Αεροδρόμια ανά πάσα στιγμή".

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: