16 Οκτωβρίου, 2015

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ...

 

Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα, τις αποφάσεις πού έχει λάβει σχετικά με το επίδομα για φέτος. Το ποσό του κονδυλίου του επιδόματος θέρμανσης θα πρέπει τη φετινή χειμερινή περίοδο να μειωθεί κατά 50%, από τα 210 εκατομμύρια ευρώ στα 105. Αυτό θα γίνει ως εξής:

-Η επιδότηση του πετρελαίου διατηρείται στα 0,35 ευρώ ανά λίτρο. Με δεδομένο ότι η λιανική τιμή του πετρελαίου ξεκινά σήμερα περίπου στα 0,85 ευρώ ανά λίτρο, σημαίνει ότι το τελικό κόστος για ένα επιδοτούμενο νοικοκυριό περιορίζεται στα 0,5 ευρώ ανά λίτρο.

-Διατηρείται η ουσιαστική εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης καθώς εκτιμήθηκε ότι αν επιστρέφαμε στο προηγούμενο καθεστώς του πολύ μειωμένου ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα άνοιγε και πάλι παράθυρο για μεγάλης έκτασης λαθρεμπόριο με πώληση του πετρελαίου θέρμανσης ως καύσιμο κίνησης.

-Aυστηροποιούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Το πόσο θα αυστηροποιηθούν είναι αντικείμενο επεξεργασίας στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Οικονομικών καθώς ο στόχος είναι να μειωθούν τα επιδοτούμενα νοικοκυριά προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι το συνολικό κονδύλι που θα εκταμιεύσει το υπουργείο Οικονομικών να είναι κατά 50% χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: