06 Οκτωβρίου, 2015

Η BLACK ROCK ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

 

Εξελίξεις αναμένονται στον τομέα των κόκκινων δανείων, αφού στον ρόλο του διαχειριστή τους θα βρεθεί η BlackRock Solutions, με επικεφαλής τον Πασχάλη Μπουχώρη.

Πιο αναλυτικά η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, υποχρεούται να καταθέσει έκθεση για την κατηγοριοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών, καθώς και αξιολόγηση της ικανότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων να αντιμετωπίζουν κάθε κατηγορία προβληματικής χορήγησης.

Για την άνωθεν εργασία, η Εθνική εξέδωσε προκήρυξη με σκοπό την πρόσληψη εξωτερικού συμβούλου, του οποίου οι κύριες αρμοδιότητες θα είναι: η εκπόνηση και παρακολούθηση της εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Την θέση όπως όλα δείχνουν κέρδισε η BlackRock Solutions, η οποία με την σειρά της ανέθεσε το έργο σε μια 10μελή ομάδα με επικεφαλής τον πρώην διευθύνων σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Πασχάλη Μπουχώρη.

Η συγκεκριμένη κίνηση δεν πρέπει να προκαλεί απορίες, καθώς η BlackRock Solutions είχε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν με την Εθνική Τράπεζα, όσον αφορά τον πρώτο έλεγχο στην ποιότητα των δανειακών χαρτοφυλακίων και των δεκαοκτώ ελληνικών τραπεζών το 2011.

Εν συνεχεία, ήταν υπεύθυνοι της διαγνωστικής μελέτης για την κατάσταση των δανειακών χαρτοφυλακίων των τεσσάρων πια συστημικών τραπεζών (ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha και Eurobank), ενώ παράλληλα πραγματοποίησαν μια σειρά μελετών, οι οποίες θα αποτελούσαν τη βάση για τα stress tests, σύμφωνα με τα οποία έγινε η ανακεφαλαιοποίηση του 2013.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: