28 Σεπτεμβρίου, 2015

ΤΕΛΟΣ ΤΑ CAPITAL CONTROLS;

 

Σύμφωνα με τον Γ. Σταθάκη, η πλήρης άρση των capital controls θα γίνει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι το τέλος του χρόνου.Ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε τη δημιουργία Δημόσιας Υπηρεσίας Πίστωσης και Πλούτου που θα βαθμολογεί την δανειοδοτική δυνατότητα οφειλετών και δανειοληπτών.

Η Δημόσια Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου θα βαθμολογεί την δανειοδοτική δυνατότητα οφειλετών και δανειοληπτών σύμφωνα με τον υπουργό. Πρόκειται για έναν δημόσιο φορέα, ο οποίος θα έχει πλήρη εικόνα των περιουσιακών στοιχείων κάθε δανειολήπτη, όπως σήμερα έχει μόνο το δικαστήριο, και θα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και αντικειμενικό εργαλείο, που θα προσδιορίζει την ικανότητα του δανειολήπτη να αποπληρώνει τα δάνεια του.

Παράλληλα, θα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα του, ενώ το δάνειο του θα μπαίνει σε κλίμακα αξιολόγησης».«Ο δανειολήπτης που θέλει να ρυθμίσει το δάνειο του ή να συνάψει σύμβαση για νέο θα μπορεί να απευθύνεται στην Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου, η οποία και θα βαθμολογεί τη δανειοδοτική του ικανότητα. Με αυτό το βαθμό θα απευθύνεται στην τράπεζα, η οποία δεν θα μπορεί να αμφισβητεί για παράδειγμα τη δυνατότητα» λέει ο υπουργός.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: