07 Σεπτεμβρίου, 2015

ΜΕΙΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

 

Τήν απόλυτη υπέρβαση επιχειρεί ο Βαγγέλης Μειμαράκης με κινήσεις που θα προκαλέσουν πολιτικό σοκ στο εγχώριο βλαχομπαρόκ πολιτικό σύστημα. Ο Μειμαράκης φιλοδοξεί να μείνει στην ιστορία σαν ο Μέγας Μεταρρυθμιστής. Ετσι σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να βάλει επικεφαλής στο Επικρατείας πρόσωπο-έκπληξη, τον Ελληνα Bill Gates.

Αυτή θα είναι η λογική που θα ακολουθήσει και στην κατάρτιση των λιστών με τους υποψηφίους. Ο Μειμαράκης θέλει να δείξει ότι διαθέτει σοβαρή κυβερνητική ομάδα με πρόσωπα και όραμα που μπορούν να σταθούν πάνω από τα μνημόνια κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με τις βουκολόφατσες που είδαμε στην συγκέντρωση της Ρηγίλλης. 

Τουλάχιστο 10 τεχνοκράτες με προυπερησία στην Κομισιόν αλλά και με εμπειρία πρώτης γραμμής στην εξωτερική πολιτική ετοιμάζει ο Μειμαράκης. Ο αρχηγός της ΝΔ θέλει να κάνει την υπέρβαση ώστε να συνεχίσει να κλέβει ψήφους από το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με τα βλαχομπαρόκ σούργελα που διαθέτει το κόμμα του. 

Χρειάζεται επειγόντως να μπει φρέσκος και εναλλακτικός αέρα στα ψηφοδέλτια του κόμματος αλλά και να υπάρξει ένα αφήγημα που θα είναι πάνω από τα Μνημόνια. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την περίφημη Συνταγματική Αναθεώρηση, την μείωση των κηφήνων βουλευτών από τους 300 στους 180.   

Την ολοκληρωτική μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και φυσικά την απόλυτη διαύγεια στην σημερινή μηντιακή ζούγκλα. Οι χρεοκοπημένοι και θαλασσοδανεισμένοι μηντιάρχες δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση σε νέο δανεισμό αλλά ούτε και στο ΕΣΠΑ. 

Καλά θα κάνει ο Μειμαράκης προτάξει τα παραπάνω άμεσα στο προεκλογικό του πρόγραμμα καθώς η συσπείρωση του κόμματος δείχνει να πιάνει οροφή και εάν δεν κάνει την υπέρβαση θα φθάσει στην πηγή και δεν θα πιει νερό. 

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό και τα πρωταθλήματα. Ο Μειμαράκης πρέπει να σταθεί πάνω από το βλαχομπαρόκ και τις φθαρμένες φάτσες του κόμματός του εάν θέλει να κερδίσει τις εκλογές και να γίνει ένας πραγματικός στρατηγός Πάτον κι όχι Καληνυχτάκιας της εξουσίας...

Βασίλης Μπόνιος
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: