07 Σεπτεμβρίου, 2015

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

  

Πολλά δεν μπορεί να υποσχεθεί αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας, γράφει ο γερμανικός Τύπος επισημαίνοντας ότι, τα λάθη της επτάμηνης διακυβέρνησής του κινδυνεύουν να πνίξουν τον απερχόμενο πρωθυπουργό. Για το λόγο αυτό ο Τσίπρας  ανεβάζει τους τόνους απέναντι στους πιστωτές της Ελλάδας.

Όμως, την ώρα που ο ίδιος εμφανίζεται με αυτοπεποίθηση παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του κόμματός του, ο ΣΥΡΙΖΑ εξασθενεί σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπως επισημαίνουν γερμανικά δημοσιεύματα. 

Κι αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν μία μάχη στήθος με στήθος με τη ΝΔ, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να βυθιστεί η χώρα σ΄ ένα νέο πολιτικό χάος, υπογραμμίζουν πολλές γερμανικές εφημερίδες.  

Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα “Handelsblatt” σχολιάζοντας το πρόγραμμα που παρουσίασε χτες στους ψηφοφόρους του, αναφέρει ότι αυτή τη φορά δεν μπορεί να υποσχεθεί πολλά ο πρώην πρωθυπουργός.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν μία μάχη στήθος με στήθος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επερχόμενες εκλογές.

Κάνοντας τον απολογισμό της επτάμηνης διακυβέρνησής του, ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε ούτε στο κλείσιμο των τραπεζών αλλά και ούτε στα capital controls, σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας.

Και προσθέτει:“Ο Τσίπρας παρουσίασε με υπερηφάνεια τις διαπραγματευτικές του επιτυχίες στις Βρυξέλλες την ώρα που Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με Νέες αυξήσεις φόρων και περικοπές στις συντάξεις. Το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls δεν αναφέρθηκαν καν στην αποτίμηση του έργου του απερχόμενου πρωθυπουργού.

Σε άλλο δημοσίευμά της, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Αλέξης θέλει μία ισχυρή κυβέρνηση και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. “Οι στόχοι και τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ διαφέρουν πολύ”, υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: O Tσίπρας έχει αυτοπεποίθηση πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, όμως το κόμμα του εξασθενεί, γράφει η γερμανική εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Επικαλούμενη τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα δώσει μεγάλη  μάχη με τη Ν.Δ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός αγωνίζεται για την επανεκλογή του, αναφέρει σε άλλο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα , η οποία επισημαίνει ότι, για τον Αλέξη Τσίπρα το τρίτο πακέτο βοήθειας δεν έχει οριστικοποιηθεί κι ότι στόχος του είναι η ανατροπή του πακέτου διάσωσης. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα παραμένει η ελάφρυνση του χρέους, σχολιάζει η εφημερίδα “FAZ”.  

Spiegel:Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, το ένα πέμπτο των Ελλήνων ψηφοφόρων παραμένουν  αναποφάσιστοι, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Die Welt:Tα λάθη της διακυβέρνησής του κινδυνεύουν να πνίξουν τον Αλέξη Τσίπρα για το λόγο αυτό ο απερχόμενος πρωθυπουργός ανεβάζει τώρα τους τόνους απέναντι στους πιστωτές της Ελλάδας, γράφει η γερμανική εφημερίδα “Die Welt”.

Focus:To γερμανικό περιοδικό “Focus” διερωτάται αν εξακολουθεί να υπάρχει στην Ελλάδα κίνδυνος για ένα Grexit εξηγώντας ότι, αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις που θέλουν τη Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ να ισοψηφούν στις εκλογές της 20στης Σεπτεμβρίου, τότε η Ελλάδα κινδυνεύει να βυθιστεί σ΄ένα νέο πολιτικό χάος και περαιτέρω παράλυση.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: