21 Σεπτεμβρίου, 2015

ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΑΝΑ ΚΟΜΜΑ)

 

Μεγάλες ανατροπές στην ανθρωπογεωγραφία της Βουλής έφεραν οι εκλογές, καθώς πολλά ηχηρά ονόματα από όλα τα κόμματα μένουν εκτός κοινοβουλίου.Το χαμηλό ποσοστό που κατέγραψε η Λαϊκή Ενότητα, δηλαδή 2,86%, στέρησε την είσοδο σε αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη που αποφάσισαν να ενταχθούν στον νέο πολιτικό σχηματισμό.

Εκτός λοιπόν μένει, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (Β’ Πειραιά), ο Στάθης Λεουτσάκος (Α’ Πειραιά) η Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α’ Αθήνας), ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Κώστας Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη και η Σόφη Παπαδόγιαννη(Β’ Αθήνας), ο Κώστας Λαπαβίτσας (Ημαθία), η Ραχήλ Μακρή (Αττική), ο Θανάσης Πετράκος (Μεσσηνία), η Δέσποινα Χαραλαμπίδου (Α’ Θεσσαλονίκης), η Λίτσα Αμανατίδου – Πασχαλίδου (Β’ Θεσσαλονίκης).

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη δεν έχει ιδιαίτερες διαρροές, εκτός από τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος κατέβαινε στην Α’ Αθήνας, όπου το κόμμα έχασε μία έδρα. Στη Β’ Αθήνας εκτός μένουν ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ στα Ιωάννινα δεν καταφέρνει να εκλεγεί η Μερόπη Τζούφη.

Αρκετά γνωστά ονόματα μένουν εκτός και από τη Νέα Δημοκρατία. Στην Β’ Αθήνας όπου το κόμμα έλαβε ακριβώς τις ίδιες έδρες, δεν εκλέγονται η Κατερίνα Παπακώστα, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Γιάννης Μιχελάκης και Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι δεν εξελέγησαν ούτε στις περασμένες εκλογές.

Στη Α’ Πειραιά δεν εκλέγεται ο Κώστας Αρβανιτόπουλος, στην Αρκαδία ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, στον Έβρο οι Άκης Γεροντόπουλος και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, στην Α’ Θεσσαλονίκης η Ελένη Ράπτη.

Από το Ποτάμι, στην Β’ Αθήνας δεν καταφέρνει να εκλεγεί από η Αντιγόνη Λυμπεράκη καθώς και η Αθηνά Δρέττα.

Την ίδια στιγμή, η Χρυσή Αυγή χάνει μία έδρα στη Β’ Πειραιά, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ο Γιάννης Λαγός.

Στο ΠΑΣΟΚ, από την τελική επιλογή της Φώφης Γεννηματά θα εξαρτηθεί εάν θα μπει στο Βουλή ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην Β’ Αθήνας ή ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στην Αχαία. Στη Β’ Αθήνας δεν εκλέγεται ούτε ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν ήταν βουλευτής την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο.

Από το ΚΚΕ, εκτός μένει ο Σπύρος Χαλβατζής στη Β’ Αθήνας, η Ελένη Γερασιμίδου στην Αττική.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: