21 Σεπτεμβρίου, 2015

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕ 155 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διεργασίες για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ, η οποία και θα αποτελείται από 155 βουλευτές. Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει ότι δεν θέλει να χάσει καθόλου χρόνο και ήδη τα σενάρια για τα ονόματα που θα συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση δίνουν και παίρνουν.
 
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ορκιστεί απόψε το βράδυ, ενώ το αργότερο αύριο Τρίτη αναμένεται να ολοκληρωθεί και η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το όνομα του προσώπου που θα χριστεί ως υπουργός Μνημονίου.

Την παραίτηση του δημοσκόπου Νίκου Μαραντζίδη ζητεί ο Τέρενς Κουίκ.Την παραίτηση του δημοσκόπου αναπληρωτή καθηγητή Νίκου Μαραντζίδη ζήτησε ο επικεφαλής επικοινωνίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων τόσο του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 και ΕΡΑ Χανίων σχετικά με την αποτυχία των δημοσκοπήσεων, ο πρώην υφυπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για «δολοφονική επίθεση» σε βάρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Συγχαρητήρια επιστολή Τουσκ σε Τσίπρα.Συγχαρητήρια επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με την οποία τον προσκαλεί και επίσημα στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό που θα λάβει χώρα την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Επίθεση ΑΝ.ΕΛ κατά Σουλτς. Επίθεση στον Μάρτιν Σουλτς εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητες Έλληνες, με αφορμή τις δηλώσεις του. «Λυπούμαστε ακόμη μια φορά για την έλλειψη σεβασμού του κ. Σουλτς στον θεσμό που υπηρετεί, με τις παρεμβάσεις του στα εσωτερικά της χώρας. 

Πέραν της προσβολής προς τον ελληνικό λαό και τους ΑΝ.ΕΛ, πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αποκαλεί χωρίς επιπτώσεις «ακροδεξιό» όποιο κόμμα δεν παίρνει προμήθειες από αμυντικές βιομηχανίες που τον χρηματοδοτούν» αναφέρει ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ.

Στις 15:00 σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Κωνσταντοπούλου. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, θα επισκεφθεί η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στις 15:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να του ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, που προέκυψαν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μανιτάκης.Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισκέφτηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Αντώνης Μανιτάκης προκειμένου να τον ενημερώσει για το αποτέλεσμα των εκλογών. «Επισκέφτηκα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσω για όλη την διαδικασία την χθεσινή και για να τον ευχαριστήσω».Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει εάν η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου θα τον επισκεφτεί.


 «Τρεις φορές μέσα σε εννέα μήνες οι Έλληνες διάλεξαν τον Τσίπρα, και η ψήφος αυτή του δίνει τεράστια δύναμη. Τώρα θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πράξεις» πρόσθεσε ο Λέττα, σύμφωνα με τον οποίο, πάντως, η αποχή δείχνει ότι υπάρχει και μια κόπωση του εκλογικού σώματος.

DW: Η επανεκλογή Τσίπρα ευκαιρία για την Ελλάδα. Θετικά αποτιμούν οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές στη Γερμανία την ξεκάθαρη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.Την αισιοδοξία του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου της Γερμανικής Οικονομίας (IW) στην Κολωνία Μίχαελ Χιούτερ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των χθεσινών βουλευτών εκλογών στην Ελλάδα.

Συνάντηση Κωνσταντοπούλου–Μανιτάκη. Με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντήθηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνης Μανιτάκης, προκειμένου να ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου 2015.

«Χαίρομαι γιατί όλα εξελίχτηκαν ομαλά. Ήρθα για να σας ζητήσω νέα σύνθεση της Βουλής των Ελλήνων. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να την ανακοινώσετε», τόνισε ο κ. Μανιτάκης.«Κύριε υπουργέ σας ευχαριστώ πολύ. Θα επικοινωνήσω με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσω», απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου.


 Όπως εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης, όλα τα προηγούμενα περί ακροδεξιάς στροφής Σαμαρά και εκστρατείας φόβου, δεν αποδείχθηκαν ως θεωρίες, αφού η ΝΔ έχασε 250.000 ψήφους.
«Ο κ. Μεϊμαράκης εφήρμοσε απαλή μουσική» σχολίασε ο κ.Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι, αν ψήφιζαν τη ΝΔ οι ίδιοι που την ψήφισαν τον Ιανουάριο, θα είχε σήμερα ποσοστό 34%.

WSJ:Η επανεκλογή Τσίπρα ίσως καθησυχάσει τις αγορές.Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην πρωθυπουργία της χώρας ύστερα από την επανεκλογή του με μια ηχηρή νίκη, μόνο που αυτή τη φορά έχει την εντολή να εφαρμόσει την σκληρή λιτότητα, την οποία στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε εκλεγεί για να πολεμήσει, αναφέρει η Wall Street Journal.

Η επανεκλογή του Τσίπρα ίσως καθησυχάσει τις χρηματοοικονομικές αγορές, καθώς και τους αξιωματούχους στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της συμφωνίας και θα εισέλθει σε μια περίοδο μεγαλύτερης πολιτικής ηρεμίας, επισημαίνει η εφημερίδα.

Συγχαρητήρια Πούτιν σε Τσίπρα για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη σε τηλεγράφημά του τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις εκλογές. Σε επίσημο τηλεγράφημα του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος «εκφράζει την ελπίδα να συνεχιστεί ένας εποικοδομητικός διάλογος και μια επωφελής συνεργασία» με την Αθήνα.

Φωνές αμφισβήτησης Μεϊμαράκη.Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για ικανοποίηση στη ΝΔ από τη στιγμή μάλιστα που εκτός από την μέγιστη δυνατή συσπείρωση που κατάφερε να πετύχει και ήταν ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της ηγεσίας του κόμματος, δεν πέτυχε να φέρει κοντά τoυς νέους ψηφοφόρους που επέλεξαν να απέχουν - μη ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα- είτε δεν πείστηκαν από το μήνυμα για μια νέα αρχή.

Πρώτος ο Μάκης Βορίδης άνοιξε θέμα ηγεσίας τονίζοντας ότι «τωρα η μάχη τελείωσε, τώρα κάνουμε ταμείο» και έγινε ακόμα πιο σαφής όταν αναφέρθηκε στην ιδεολογική καμπάνια της ΝΔ και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η τακτική που ακολουθήσαμε παρήγαγε πολιτική νομιμοποίηση για τον ΣΥΡΙΖΑ».


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: