06 Σεπτεμβρίου, 2015

ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΤΡΑΤΟΣ...

 

Παρά τρίχα να έχουμε στρατιωτική επέμβαση σε παραμεθόριο νησί του Αιγαίου (κοντά στα Ίμια), όταν χιλιάδες λαθρομετανάστες πριν μερικές ημέρες πολιόρκησαν το αστυνομικό τμήμα και κατέβασαν την ελληνική σημαία.

Ο διοικητής άμυνας νήσου (ΔΑΝ) του συγκεκριμένου νησιού, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής την μονάδα (Τάγμα Εθνοφυλακής) και ετοιμάστηκε για επέμβαση προκειμένου να προστατέψει τα δημόσια κτίρια, αφού οι λαθρομετανάστες είχαν αναλάβει πλέον τον έλεγχο της πρωτεύουσας.

Η κατάσταση κινδύνευε να εξελιχθεί πολύ άσχημα, με οτι αυτό θα συνεπαγόταν όχι μόνο για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και την διεθνή εικόνα του νησιού και της χώρας. Τότε ο ΔΑΝ πρότεινε στην ανώτερη διοίκηση να βγει από το στρατόπεδο η μονάδα και να αναλάβει τον έλεγχο της πόλης προκειμένου να "σπάσει" η πολιορκία του αστυνομικού τμήματος.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον ΔΑΝ, ωστόσο ο Π. Καμμένος το απέρριψε, παρά το γεγονός της κρισιμότητας της κατάστασης, συνεκτιμώντας το γεγονός ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν θύματα, καθώς το στρατιωτικό προσωπικό της συγκεκριμένης μονάδας δεν ήταν εκπαιδευμένο για αποστολές εσωτερικής ασφάλειας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: