24 Σεπτεμβρίου, 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

 

Οι διεθνείς εξελίξεις φαίνεται πως αλλάζουν διαρκώς και με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς νέα γεγονότα πρόκειται να αλλάξουν για άλλη μια φορά την παγκόσμια σκακιέρα.

Πρωταγωνιστής αυτή την φορά είναι η νέα μείωση που σημείωσε το πετρέλαιο, η οποία δείχνει να ξεπερνά το 3,5%, με συγκεκριμένα το αργό πετρέλαιο, παραδόσεως Νοεμβρίου, να βουλιάζει στα 45,41 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Παράλληλα οι ΗΠΑ αποφασίζουν να βγούν για άλλη μια φορά στο προσκήνιο ανακοινώνοντας ότι, το αμερικανικό στοκ πετρελαίου άγγιξε το 120%. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει πως οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες τους για 1 χρόνο, τις πλήρεις για 6 μήνες και τις μίνιμουμ για 2,5 χρόνια. 

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται σε πολύ περίεργη στιγμή για τα διεθνείς συνθήκες, καθώς η διάδοση αυτής της πληροφορίας στις αγορές πρόκειται να οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της τιμής του πετρελαίου, την ώρα που ακόμα και οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες στρέφουν τις έρευνες τους σε άλλους ενεργειακούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: