24 Σεπτεμβρίου, 2015

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ VW

 

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των εποχών, στην βιομηχανία αυτοκινήτων ξεσκέπασε η Ελληνίδα, η Αννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan.

Ο Martin Winterkorn έκανε γνωστό πως σκοπεύει να παραιτηθεί δηλώνοντας "σοκαρισμένος από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών" για το σκάνδαλο της VW.  Συγκεκριμένα είπε "Πάνω απ'όλα είμαι έκπληκτος ότι μια τέτοια αστοχία ήταν δυνατό να συμβεί στο Volkswagen Group." Η Άννα Στεφανοπούλου είναι γνωστή  για τις μελέτες της πάνω στους κινητήρες αυτοκινήτων.

Η ίδια είπε "Οταν ήρθε η ανάλυση ήταν πασιφανές σε μένα τουλάχιστον ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ηταν αντίθετα στους νόμους της φυσικής με την υπάρχουσα τεχνολογία οι συγκεκριμένοι κινητήρες να έδιναν τόση ισχύ με τόσο χαμηλή εκπομπή ρύπων. Αρα έπρεπε να αναζητήσουμε αλλού την αιτία της εμφάνισης των χαμηλών τιμών.

Και αυτό κάναμε. Βάλαμε ένα πρόγραμμα που "σκανάρισε" όλα τα υπάρχοντα προγράμματα του αυτοκινήτου και τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Ενα πρόγραμμα ενεργοποιείτο μόνο όταν γινόταν η μέτρηση των τιμών των ρύπων. Και δεν έπρεπε να υπάρχει στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε τις αρχές για τα υπόλοιπα".
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: