05 Σεπτεμβρίου, 2015

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ 50 ΝΕΚΡΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

 

Νέα ναυτική τραγωδία μετά το ναυάγιο με τον μικρό Αϊλάν σημειώθηκε στη Μεσόγειο με τουλάχιστον 50 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΙΟΜ) 40-50 λαθρομετανάστες αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να έχουν πνιγεί όταν έπεσαν στη θάλασσα, επτά ώρες από την αναχώρησή τους από την Μισράτα της Λιβύης. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters το φουσκωτό στο οποίο βρίσκονταν 120-150 άνθρωποι από τη Σομαλία, το Σουδάν και τη Νιγηρία άρχισε να «ξεφουσκώνει» με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να πανικοβληθούν και κάποιοι από αυτούς να πέσουν στη θάλασσα.

Ο εκπρόσωπος του ΙΟΜ, Φλάβιο Ντι Τζάκομο, δήλωσε στο Reuters ότι το σκάφος είχε ξεκινήσει από την Μισράτα νωρίτερα σήμερα, ενώ τόνισε πως υπάρχουν 91 διασωθέντες. Ο Τζοελ Μίλμαν του οργανισμού συμπλήρωσε πως πάνω από 2.700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του έτους, ενώ πάνω από 364.000 άνθρωποι έχουν φτάσει σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την τρομοκρατία. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: