19 Αυγούστου, 2015

IKANOΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

 

Την ικανοποίησή της, εκφράζει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), για τη σύσταση, με απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, ειδικού λογαριασμού ο οποίος θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των έργων του ΕΣΠΑ.

Μετά από την αποδοχή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του αιτήματος για την προκαταβολή των χρημάτων του τρέχοντος ΕΣΠΑ που ανέρχονται σε 500 εκ. ευρώ, αλλά και το «πράσινο φως» για αύξηση της προκαταβολής για το νέο ΕΣΠΑ, η κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή νομοθέτησε τη δημιουργία ειδικού ταμείου λογαριασμού, η οποία υπήρξε και πρόταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και διασφαλίζει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των έργων του ΕΣΠΑ.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και αποτελεί καθοριστικό βήμα προς την προσπάθεια ομαλοποίησης της εκτέλεσης των έργων σε όλη τη χώρα. Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, εξέφρασε την ικανοποίησή του , για τη θετική αυτή εξέλιξη. Παράλληλα όμως επανέλαβε το αίτημα της ΕΝΠΕ για παράταση του τρέχοντος ΕΣΠΑ .

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό «εάν δε δοθεί παράταση, λόγω της μείωσης της παραγωγής και της διακοπής των έργων το τελευταίο τρίμηνο, δημιουργείται πρόβλημα στο να ολοκληρωθούν τα έργα ως οφείλουν μέχρι το τέλος του 2015, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νέο ΕΣΠΑ. Αν μεταφερθούν στο νέο ΕΣΠΑ, χάνονται νέα έργα που έχουμε σχεδιάσει να εντάξει σε όλη την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: