29 Αυγούστου, 2015

EΓΙΝΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Σε συμφωνία με τους μεγαλύτερους πιστωτές της για αναδιάρθρωση του χρέους της κατά 18 δισ. δολάρια ήρθε την Πέμπτη η Ουκρανία.Η υπουργός Οικονομικών της χώρας Νατάλια Γιαρέσκο ανακοίνωσε επισήμως  πως η συμφωνία αναφέρει απομείωση του αρχικού χρέους κατά 20%.

«Όλοι τα πήγαν καλά σε αυτή τη συμφωνία. Γι' αυτό είναι συνεργατική. Δεν είναι μονόπλευρη η νίκη, είναι μια κατάσταση από την οποία όλοι βγήκαν κερδισμένοι. Πλέον προχωρούμε όλοι μπροστά χωρίς να θέτουμε σε περαιτέρω κίνδυνο την αξία των ομολόγων», τόνισε η Γιαρέσκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters η Ρωσία δεν θα έχει εμπλοκή στην αναδιάρθρωση του ουκρανικού χρέους. Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ ανέφερε στο πρακτορείο πως η χώρα του δεν δέχθηκε απομείωση 20% στα ευρωομόλογα αξίας 3 δισ. δολαρίων που έχει αγοράσει από την Ουκρανία.

Να σημειωθεί, ότι το ΔΝΤ είχε ενεργό συμμετοχή  στο κούρεμα καθώς είχε διευκρινίσει στους ιδιώτες επενδυτές πως για να στηρίξει τη χώρα προϋπόθεση είναι να δεχθούν «κούρεμα» στα ομόλογά τους.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: