20 Αυγούστου, 2015

ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Τις οριστικές αποφάσεις του φαίνεται ότι έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό: Εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστη κυβερνητική πηγή, ο Πρωθυπουργός κατέληξε στην απόφαση να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές-εξπρές.

Απέρριψε έτσι τις προτάσεις για καθυστέρηση των σχετικών πολιτικών πρωτοβουλιών αλλά και εκείνες για δρομολόγηση της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός είχε μάλιστα έτοιμο το προεδρικό διάταγμα για την διάλυση της Βουλής και θα το απέστελλε χθες Τετάρτη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προς υπογραφή. Ετσι, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες οι κινήσεις Τσίπρα είναι οι εξής:
  • Την Δευτέρα (πιθανότατα) θα έχουμε παραίτηση της κυβέρνησης
  • Θα θυροκολληθεί στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσής της.
  • Θα οδεύσουμε σε εκλογές εντός του συνταγματικού ορίου των 30 ημερών. Αν επιλεγεί το συντομότερο χρονικό διάστημα τότε η κυβέρνηση προλαβαίνει να στήσει κάλπες και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.
  • Ορίζεται υπηρεσιακός Πρωθυπουργός. Πιθανότατα θα είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Κατερίνα Θάνου, έτσι θα υπάρχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα γυναίκα πρωθυπουργός – έστω και υπηρεσιακή.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: