10 Αυγούστου, 2015

ΑΛΑΒΑΝΟΣ - ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ;

 

Ζυμώσεις γίνονται ανάμεσα σε στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας με άλλα κόμματα αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ (όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β), με στόχο τη δημιουργία ενός πολιτικού σχηματισμού που θα κατέβει μαζί στις εκλογές. Η ομάδα και η οργανωτική βάση της Αριστερής Πλατφόρμας προετοιμάζεται για τη δημιουργία του «κόμματος της δραχμής» - ενώ βρίσκεται ακόμα τυπικά κάτω από τη στέγη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πρωταγωνιστεί σε αυτή την προσπάθεια και φαίνεται να βρίσκει… σύμμαχο τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει μιλήσει με σκληρά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα και εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζει τον εναλλακτικό δρόμο του εθνικού νομίσματος.

Ο Αλέκος Αλαβάνος φαίνεται να έχει καλές σχέσεις με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, σε κατ’ ιδίαν συνομιλία του την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχω μεγάλη εκτίμηση στον κ. Λαφαζάνη για την εντιμότητά του και την πίστη του στις θέσεις που υποστηρίζαμε πάντα». Παράλληλα, αν και δηλώνει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαδικασία προπαρασκευαστικών επαφών με στελέχη της Πλατφόρμας, εντούτοις δεν κρύβει ότι αυτό αποτελεί επιδίωξη.

«Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός πλατιού λαϊκού μετώπου, αυτή ήταν πάγια θέση μας και παραμένει» υποστηρίζει, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το μέτωπο θα πρέπει να συναντηθούν και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: