23 Αυγούστου, 2015

ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ ΔΩΔΕΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ

 

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα έξω από ένα νοσοκομείο σε πολυσύχναστο δρόμο της Καμπούλ από την έκρηξη ενός αυτοκινήτου βόμβα που είχε στόχο ένα όχημα που μετέφερε ξένους πολίτες. Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που κατέστρεψε ολοσχερώς πολλά αυτοκίνητα, περιλαμβανομένου ενός σχολικού και ενός φορτηγού πικ-απ, ενώ ένα άλλο τυλίχτηκε στις φλόγες. Νοσηλευτές απομάκρυναν τα θύματα με φορεία.

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν πως στόχος ήταν μια ομάδα ξένων εργολάβων ασφαλείας που εργάζονται στην DynCorp International. Αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον ένας ξένος σκοτώθηκε. "Οι σοροί δώδεκα ανθρώπων και 66 τραυματίες διακομίστηκαν σε πολλά νοσοκομεία της Καμπούλ", δήλωσε ο αξιωματούχος υγείας, Καμπίρ Αμίρι. "Μερικοί ήταν σε άσχημη κατάσταση". Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Μερικά λεπτά μετά την έκρηξη, στρατιώτες της Βρετανίας και των ΗΠΑ έφθασαν στη σκηνή με τεθωρακισμένα οχήματα. Πολλοί ένοπλοι εργολάβοι ασφαλείας έσπευσαν επίσης στο σημείο. Εκπρόσωπος της DynCorp International δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχολιασμό. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ένα Τογιότα σεντάν, δήλωσε ένα αξιωματούχος ασφαλείας στο σημείο. Φλόγες υψώθηκαν από το αυτοκίνητο και διάφορα κομμάτια του εκσφενδονίστηκαν από την έκρηξη και έπεσαν σε όλη την έκταση του δρόμου.

Έσπασαν τζάμια του νοσοκομείου Σινοζάντα και ενός εξαώροφου κτιρίου απέναντι από αυτό. Στην ιστοσελίδα του Σινοζάντα αναφέρεται ότι είναι το πρώτο ιδιωτικό νοσοκομείο του Αφγανιστάν.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: