22 Αυγούστου, 2015

ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Ο ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ

 

Μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Όλγας Γεροβασίλη, ότι δεν πάμε σε εκλογές, σύσσωμη η αντιπολίτευση ηρέμησε και εκμεταλλευόμενη την καλοκαιρινή ραστώνη.

ΕΚΛΟΓΕΣ, λοιπόν!.. Όπως όλοι περιμέναμε και όπως ήδη γράψαμε από χθες, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αλέξης Τσίπρας έκανε Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό εξηγώντας τους λόγους της παραίτησης αυτού και της κυβερνήσεώς του και κατόπιν μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Είπε πολλά και διάφορα ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Πως τους τελευταίους μήνες περάσαμε δύσκολες και δραματικές στιγμές όλοι μας. Πως η σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές υπήρξε μια μεγάλη δοκιμασία τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τη χώρα. Πως οι πιέσεις, οι εκβιασμοί, τα τελεσίγραφα, η πιστωτική ασφυξία, οδήγησαν σε μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο, που όλοι τη ζήσαμε, αλλά και όλοι ζήσαμε την υπομονή, την ψυχραιμία, την αντοχή του λαού μας.

Τη λαϊκή αποφασιστικότητα που κατέγραψε το δημοψήφισμα. Την απόφαση να αλλάξουν τα πράγματα, να αλλάξει η χώρα, να αλλάξουν όλα εκείνα που μας οδήγησαν στην κρίση και στην κοινωνική αποσύνθεση. Μόνο που ο κ. Τσίπρας δεν εξάντλησε μονάχα εκεί την επιχειρηματολογία του. Είπε και κάτι άλλο: «Εσείς, τέλος, με την ψήφο σας, θα μας κρίνετε όλους. Κι εκείνους που δώσαμε τη μάχη μέσα και έξω από τη χώρα, για να μη βρεθεί η Ελλάδα στο απόσπασμα.

Κι εκείνους, που επικαλούμενοι ιδεολογική συνέπεια, εισηγούμενοι την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται δανεισμό, δηλαδή μνημόνιο, αλλά με δραχμή, διέπραξαν την ακραία ασυνέπεια να μετατρέψουν σε κοινοβουλευτική μειοψηφία την πλειοψηφία που ο λαός μας έδωσε στην πρώτη στο τόπο, κυβέρνηση της Αριστεράς.

Αλλά κι εκείνους από το παλιό πολιτικό σύστημα και τα κέντρα της διαπλοκής, που όλο αυτό το διάστημα μας καλούσαν και μας πίεζαν, συντονισμένοι με τα πιο σκληρά κέντρα των δανειστών, να υπογράψουμε οτιδήποτε μας έβαζαν μπροστά μας. Συκοφαντώντας μάλιστα την αντίστασή μας ως δήθεν κωλυσιεργία.»!

Κεραυνοί, λοιπόν, του Έλληνα πρωθυπουργού προς δύο πλευρές:Προς την εσωκομματική αντιπολίτευση, δηλαδή την πλευρά του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος εξήγγειλε το νέο πολιτικό φορέα υπό τον τίτλο: «Λαϊκή Ενότητα».

Αλλά και προς το σύνολο της Αντιπολίτευσης με έμμεσες αναφορές στον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος, μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αντέδρασε με μία πρόταση - έκπληξη, λαμβάνοντας τη διερευνητική εντολή, αφού πρότεινε το σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, με πρωθυπουργό τον κ. Γιάννη Δραγασάκη και τη στήριξη του Σύριζα, αλλά χωρίς τον κ. Αλέξη Τσίπρα!

Χαρακτήρισε μάλιστα ως "σοβαρό άνθρωπο" το σημερινό αντιπρόεδρο. Παράλληλα, ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε ότι θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου για να ενημερωθεί για την δύναμη των κομμάτων, με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ακόμη και με μια ψήφο ανοχής!

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους, αλλά αυτή τη στιγμή και οι βουλευτές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τον λόγο και να εκφρασθούν δημοσίως. "Προσπαθούμε να βρούμε λύση, δεν είναι αποστασία - όπως είπαν πολλοί- οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε λύσεις", δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας!

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο κ. Τσίπρας, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, λειτούργησε και λίγο ως… «πονηρή αλεπού». Αφού προ δέκα ημερών καθησύχασε τους πάντες, βάζοντας την κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη να λέει με γραπτή δήλωσή της ότι «σκέψη για εκλογές δεν υπάρχει», η Αντιπολίτευση επαναπαύθηκε στις δηλώσεις αυτές και ηρέμησε!

Ακόμη περισσότερο ακούγοντας την κυβερνητική εκπρόσωπο να υποστηρίζει ότι η εκλογολογία, που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, ούτε ωφέλιμη είναι, ούτε στην πραγματικότητα ανταποκρίνεται. Όπως εξήγησε, στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς,αλλά και η επόμενη ημέρα, με πρώτο και βασικό στόχο την υλοποίηση της δέσμευσης της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, σχετικά με το χρέος.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει το πλέγμα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών που θα απαιτηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία, να αποκατασταθεί το αίσθημα ηρεμίας και να προωθηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα και την λειτουργία τους κράτους.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: