26 Αυγούστου, 2015

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΙΡΑΝ ΡΚΚ!

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών του Ιράν, Αμπντουλριζά Ραχμανί Φαζλί, ντυμένος συμβολικά με στρατιωτική φόρμα παραλλαγής πέρασε τα σύνορα Ιράκ - Ιράν, και επισκέφτηκε την πόλη Καντίλ που έχει την έδρα του το αρχηγείο του PKK, όπως αναφέρει σε δημοσιεύματα του ο Τουρκικός τύπος.

Στην επίσκεψη του αυτή συνοδευόταν και από τον Νομάρχη του Ιρανικού Aζερμπαϊτζάν. Η συνάντηση, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Υπουργός χαρακτηριστικά στο Instagram, έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και σε υψόμετρο 3.000 μέτρων. Πρόκειται για μια συνάντηση και συμφωνία που βλάπτει σαφώς τα συμφέροντα της Τουρκίας, και αν το PKK τυγχάνει και της υποστήριξης του Ιράν, δυσχεραίνει την προσπάθεια της Τουρκίας γα την αντιμετώπιση των Κούρδων του PKK.

Eν όψει των αεροπορικών και χερσαίων επιχειρήσεων στο εσωτερικό της Συρίας, προκειμένου να πληγούν στόχοι του Ισλαμικού Κράτους, δημιουργούνται ισορροπίες δυνάμεων και συμμαχίες που μελλοντικά θα αλλάξουν και τον χάρτη της περιοχής. Το σίγουρο είναι πως πολλά κράτη είναι αντίθετα στην επεκτατική πολιτική και τακτική της Τουρκίας και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιταχτούν απέναντι στην Τουρκία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: