03 Αυγούστου, 2015

3 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 30 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ PKK

 

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Κυριακή 2 Αυγούστου από τους Κούρδους αντάρτες του PKK και ακόμα 30 τραυματίστηκαν σε δύο διαφορετικές επιθέσεις. Στις 3.00 τα ξημερώματα της Κυριακής ένας Κούρδος βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε ένα τρακτέρ φορτωμένο με δύο τόνους εκρηκτικών και ανατινάχτηκε πάνω στο κτίριο της χωροφυλακής στην πόλη Αγκρί στην ανατολική Τουρκία.

Από την ισχυρή έκρηξη σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι στρατιώτες και ακόμα 26 τραυματίστηκαν σοβαρά. Στην περιοχή της Μαρντίν, στη νοτιοανατολική Τουρκία, Κούρδοι αντάρτες τοποθέτησαν μια βόμβα στην άκρη του δρόμου η οποία εξερράγη ενώ περνούσε φάλαγγα του τουρκικού στρατού.

Από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης και τραυματίστηκαν τέσσερις. Οι στρατιώτες βρίσκονταν εκεί για να φυλάξουν τον αγωγό που μεταφέρει κουρδικό πετρέλαιο από το Κιρκούκ του βόρειου Ιράκ στο Γιουμουρταλίκ. Τουρκικά Μέσα αναφέρουν ότι οι στρατιώτες είχαν προηγουμένως καταφέρει να αποτρέψουν μια επίθεση εναντίον του αγωγού.

Από τις 24 Ιουλίου, που οι Τούρκοι έχουν κηρύξει πόλεμο στους αριστερούς Κούρδους πατριώτες, η Τουρκία έχει παραδεχτεί ότι 17 Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν πέσει νεκροί.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: