11 Ιουλίου, 2015

Ο ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΝΦΡΕΝΤ ΒΕΜΠΕΡ

 

Είναι Βαυαρός και προεδρεύει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (αδελφό κόμμα με τη Ν.Δ.). Ονομάζεται Μάνφρεντ Βέμπερ. Τυγχάνει και προσωπικός φίλος με τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Ίσως αυτή η φιλία του να τον έχει οδηγήσει σε κατάσταση σύγχυσης. Ίσως έχει πιστέψει ότι πολιτεύεται στην Ελλάδα και προσπαθεί να κάνει «δομική» αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Δεν μπορεί να εξηγηθούν διαφορετικά η ένταση και η έκταση της επίθεσης που έκανε στον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Ο τόνος του καθώς και οι «παρατηρήσεις» του παρέπεμψαν στις τις πιο ακραίες αντιπολιτευτικές πρακτικές που έχουν δοκιμαστεί στην Ελλάδα.  Όμως, στην περίπτωση του κ. Βέμπερ υπάρχει μια κρίσιμη διαφορά:

Δεν είναι Έλληνας και δεν έχει κανένα δικαίωμα να επεμβαίνει στα εσωτερικά μας ζητήματα, να υποδεικνύει ποιοι πολιτικοί είναι «καλές» και ποιοι αποτελούν «κακές» παρέες.  Ούτε μπορεί να λέει ότι οι Ελληνες δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται, από εισοδηματική άποψη, έστω και ελάχιστα πιο ψηλά από το επίπεδο που έχουν χώρες που μόλις εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μεταξύ άλλων προσβλητικών που ξεστόμισε για τη χώρα μας ο Μάνφρεντ Βέμπερ ήταν η ακόλουθη ερώτηση: «Πώς εξηγείτε στους Βουλγάρους ότι δεν δέχεστε περικοπές, όταν σε πέντε κράτη ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος;» Αν είναι δυνατόν να εξηγήσουν οι Ελληνες στον οποιονδήποτε Βέμπερ γιατί εργάστηκαν με τέτοιον τρόπο και κατέβαλαν τόσες θυσίες ώστε να δημιουργήσουν έναν τρόπο ζωής πιο άνετο από τον βουλγαρικό ή εκείνον των Λετονών!

Η πρακτική τούτου του αχαρακτήριστου Βαυαρού είναι συν τοις άλλοις και δόλια, γιατί εξισώνει ανόμοια πράγματα προσπαθώντας να προκαλέσει περαιτέρω αρνητικές εντυπώσεις για την Ελλάδα.  Επαναλαμβάνοντας συνεχώς το «καλύτερο βιοτικό επίπεδο» των Ελλήνων καλλιεργεί αισθήματα φθόνου προς τον λαό μας.

Αυτές οι συνήθειες, όμως, είναι κάκιστες και ο κ. Βέμπερ πρέπει να τις ξεχάσει ταχέως. Παρήλθαν οι χρόνοι που μπορούσε να εκτονώνει τα απωθημένα του προς την πατρίδα μας κάθε συμπλεγματικός ξένος πολιτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: