26 Ιουλίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Προτεραιότητα στην επίτευξη συμφωνίας έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και τόνισε πως στη συνέχεια οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από τις προοπτικές που δημιουργούνται σε εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλήρωσε πως «δεν θέλουμε να γίνουμε αριστερή παρένθεση» και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κυβερνήσει «σαν να είμαστε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Γεωργιάδης».

Σε αβαθή νερά έξω από το λιμάνι της Τήνου προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής το επιβατηγό ταχύπλοο σκάφος FLYING CAT 4 ΜΕ 239 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα, λόγω ομίχλης χωρίς να υπάρξει εισροή υδάτων.  

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις ελληνικές διωκτικές αρχές επείγον ενημερωτικό έγγραφο που στάλθηκε τις τελευταίες ώρες από την ΕΥΠ (ύστερα από συνεργασία και με ξένες υπηρεσίες) για την παρουσία  στην χώρα μας τουλάχιστον 4-5 υπόπτων για συμμετοχή στον ISIS, οι οποίοι φέρεται να έχουν διαβατήρια από την Σαουδική Αραβία.

Την ιδρυτική διακήρυξη πολιτική κίνησης υπό τον τίτλο «Προοδευτική Ενότητα για το Μέλλον» έδωσαν στη δημοσιότητα 19 προσωπικότητες του δημόσιου βίου, μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Ραγκούσης, Θόδωρος Καρούνος, Γιώργος Ντόλιος, Χρήστος Μπούρας κ.ά.

«Με αβάσταχτα μέτρα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα» ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα προαπαιτούμενα για ένα νέο μνημόνιο, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ. Μιλώντας στην Ερμούπολη, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι είναι ενάντια «στο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα».

 Κόσμος: Εντός του επόμενου έτους, ίσως και τον Ιούνιο του 2016, θα κριθεί το μέλλον της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Independent, ο Κάμερον σχεδιάζει να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, τον Οκτώβριο, καθώς εκτιμά ότι όσο πιο σύντομα διεξαχθεί το δημοψήφισμα τόσο περισσότερες και καλύτερες θα είναι οι πιθανότητες να αποσπάσει παραχωρήσεις από τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ. 

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» το PKK και χαιρέτισε τις προσπάθειες της Τουρκίας να καταπολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος. Λίγο μετά την έναρξη επιδρομών εναντίον στόχων του PKK στο βόρειο Ιράκ -με αφορμή τις επιχειρήσεις κατά τζιχαντιστών στη Συρία-, αμερικανός διπλωμάτης ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει σύνδεση» ανάμεσα στις δύο επιχειρήσεις.

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην κουρδική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία. 

Τρία άτομα σκοτώθηκαν όταν ένα μικρό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν τουρίστες, συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή του Τόκιο, με αποτέλεσμα σπίτια και αυτοκίνητα να πιάσουν φωτιά.

Ο βρετανικός εκδοτικός οίκος Pearson βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου που εκδίδει το περιοδικό The Economist, το οποίο διακρατεί στους άλλους μετόχους του, κι ο ένας εξ αυτών, η οικογένεια Ανιέλι της Ιταλίας, επιβεβαίωσε ότι επιθυμεί να αυξήσει το ποσοστό του. 

Οικονομία: Ενα λεπτομερές plan B είχε αναλάβει, με εντολή του Αλέξη Τσίπρα, να εκπονήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής. 

Ο Γ.Βαρουφάκης είχε στόχο να δημιουργήσει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, «που  θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή». Την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσουν στα τεχνικά κλιμάκια οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, σύμφωνα με όσα ανέφεραν το βράδυ του Σαββάτου πηγές του υπουργείου Οικονομικών. 

Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα καθυστερήσουν να έρθουν στην Αθήνα για δύο ή τρεις ημέρες, διευκρινίζοντας όμως πως η καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικούς και όχι σε πολιτικούς ή διπλωματικούς λόγους.Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι πλέον εκτός συζήτησης δήλωσε στην εφημερίδα La Stampa o αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Αθλητισμός: Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επισήμως ο Άλφλεντ Φινμπόγκασον, με τους «ερυθρόλευκους» ανακοινώνουν την απόκτηση του Ισλανδού. Ο 26χρονος επιθετικός ήρθε στην Ελλάδα το μεσημέρι του Σαββάτου και αφού πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε με την ομάδα του Πειραιά.Χωρίς τον Μιγκέλ Κορδέρο θα παραταχθεί η ΑΕΚ στο φιλικό (12:00) με την Κορόνα Κιέλτσε. 

Ο Ισπανός αμυντικός χαφ ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στη γάμπα και δεν ακολούθησε το σημερινό πρόγραμμα, ενώ δεν υπολογίζεται από τον Τραϊανό Δέλλα για την αναμέτρηση με τους Πολωνούς.«Ελλάδα» δείχνει η προϊστορία της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στους αντιπάλους της για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει θετικό «πρόσημο» με Βοσνία, Εσθονία και Κύπρο, ενώ με το Βέλγιο είναι μοιρασμένα τα αποτελέσματα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: