15 Ιουνίου, 2015

ΔΗΛΩΣΗ κ. ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΩΣ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 

Ευχαριστώ τους χιλιάδες πολίτες που με τη συμμετοχή τους σήμερα έδωσαν καθαρή εντολή για μια νέα αρχή. Θέλω να ζητήσω παράλληλα συγγνώμη από όλους όσοι ήρθαν να ψηφίσουν αλλά αυτό δεν έγινε δυνατό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προσφορά του στην χώρα και την παράταξη καθώς και τους συνυποψήφιούς μου Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. 

Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιώνΠιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία.Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη. Προχωρούμε με συλλογικότητα και με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την Ευρωπαϊκή Προοπτική της.

Αναλαμβάνω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, σε μια ώρα που απαιτείται ευθύνη από όλους. Είναι όμως πρωτίστως  η ώρα της ιστορικής ευθύνης του  Πρωθυπουργού.

Λογοδοτεί στον Ελληνικό Λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας και ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Στις κάλπες προσήλθαν μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ για να εκλέξουν τον 5ο πρόεδρο του κόμματος, μετά την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποχωρήσει από την ηγεσία, ένα χρόνο πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

Τη θέση του προέδρου διεκδικούν η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος.Για την εκλογή προέδρου απαιτείται ποσοστό 50%+1 και αν δεν το συγκεντρώσει κανείς από τους τρεις υποψήφιους, θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος.

Oδ. Κωνσταντινόπουλος: Ζητούμε εντολή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας. «Ζητούμε εντολή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας» υπογράμμισε Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Α.Λοβέρδος: Αφετηρία για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ. Όπως τόνισε, η σημερινή ημέρα θα είναι αφετηρία για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεσμεύθηκε ότι αν εκλεγεί «θα είμαι πανταχού παρών σε όλη την Ελλάδα για την ανασυγκρότηση της παράταξης».

Σημειώνουμε ότι στις εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων είχαν πάρει μέρος 35.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: