24 Ιουνίου, 2015

ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ – Ε.Ε

 

Πιστός στην πολιτική Θάτσερ φαίνεται να είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς όπως όλα δείχνουν, είναι αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να προωθήσει τις συζητήσεις για την αναδιαμόρφωση των σχέσεων της Βρετανίας με την Ε.Ε αν και ξέρει καλά ότι το βασικό μενού στην «ατζέντα» είναι η ελληνική κρίση.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευθεί τη σχέση Βρετανίας και Ε.Ε., πριν προχωρήσει σε δημοψήφισμα, έχει ήδη επικοινωνήσει με 20 Ευρωπαίους ηγέτες και αναμένεται να μιλήσει και με τους υπόλοιπους πριν την έναρξη της Συνόδου.

Σκοπός του Κάμερον, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του, Έλεν Μποόουερ, είναι να προλειάνει το έδαφος αναφορικά με την προώθηση της επαναδιαπραγμάτευσης. Βρετανοί συντηρητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως, η παρέμβαση του Κάμερον στη Σύνοδο Κορυφής μπορεί να επισκιαστεί από την κρίση χρέους της Ελλάδας. 

Η κυβέρνηση του Λονδίνου εξετάζει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι του Λονδίνου στην Ε.Ε το Φθινόπωρο του 2016. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: