24 Ιουνίου, 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 40 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 

Το δύσκολο έργο στο εσωτερικό της Ελλάδας που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν τη συμφωνία με τους Θεσμούς και τα νέα σκληρά μέτρα που τη συνοδεύουν, αναφέρεται σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αριστερή Πλατφόρμα η οποία έχει 40 βουλευτές στο κοινοβούλιο και αποτελείται από παλαιούς κομμουνιστές και άλλους σκληρούς που βρίσκονται κοντά στα εργατικά σωματεία, θα μπορούσε να προκαλέσει κυβερνητική κρίση, αν τα μέλη της ψηφίσουν ενάντια στο σχέδιο, τονίζει το Bloomberg, σημειώνοντας παράλληλα πως πολλά στελέχη της προτιμούν την χρεοκοπία της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, το Bloomberg αναφέρει πως η γερμανική Deutsche Bank έστειλε σημείωμα στους πελάτες, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα όσα λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό της Ελλάδας, μετά τις εξελίξεις στο Eurogroup της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Σαραβέλος, αναλυτής της γερμανικής τράπεζας, τονιζει ότι θα αποτελέσει μεγάλη μεγάλη πρόκληση για τον Έλληνα πρωθυπουργό να καταφέρει να περάσει την πιθανή συμφωνία από το κοινοβούλιο.

Ο κ. Σαραβέλος υπολογίζει πως θα υπάρξουν από 10 έως 40 «διαρροές» από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημειώνει ότι αν υπάρξει σημαντική διαρροή - τέτοια που να απαιτήσει στήριξη από την Νέα Δημοκρατία - τότε θα ανοίξει ο δρόμος για ευρύτερες αλλαγές στην κυβέρνηση ή για δημοψήφισμα. «Το ποιες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, θα εξαρτηθεί από το πόσους βουλευτές θα χάσει η κυβέρνηση», αναφέρει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: