10 Μαΐου, 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ

 

Συνεχίζονται οι ένοπλες συρράξεις σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο, οι οποίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, μεταξύ ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και μεγάλης ένοπλης ομάδας που εικάζεται ότι αποτελείται από Αλβανούς.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της ΠΓΔΜ Ίβο Κότεσκι, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ξεκίνησαν στις 5 το πρωί μεγάλη επιχείρηση σε συνοικία της πόλης Κουμάνοβο, για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας», η οποία εισήλθε στην ΠΓΔΜ από «γειτονική χώρα» με σκοπό επιθέσεις σε κρατικούς θεσμούς.

Κατά την είσοδο των δυνάμεων της αστυνομίας στη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους, σημείωσε ο Κότεσκι και πρόσθεσε ότι η αστυνομία την ώρα αυτή διενεργεί ελέγχους σε σπίτια της συνοικίας. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν διευκρίνισε από ποια χώρα εισήλθαν στην ΠΓΔΜ οι ένοπλοι, αν και εικάζεται ότι είναι Αλβανοί από το Κόσοβο. Ο Κότεσκι πρόσθεσε ότι η αστυνομία θα γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Στο νοσοκομείο των Σκοπίων έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα πάνω από 20 τραυματίες αστυνομικοί από τις συγκρούσεις στο Κουμάνοβο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για νεκρούς. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια εξέφρασε τη λύπη της «για τους νεκρούς αστυνομικούς και πολίτες» κατά την ένοπλη σύρραξη στο Κουμάνοβο. Η πρεσβεία των ΗΠΑ είναι η μοναδική που επισήμως κάνει λόγο για νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλούνται μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, έχουν σκοτωθεί τρεις αστυνομικοί και μία γυναίκα με το παιδί της, από διασταύρωση πυρών μεταξύ αστυνομικών και ένοπλων Αλβανών. Η αστυνομία, η οποία διεξάγει την επιχείρηση με τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα, απαγόρευσε στους κατοίκους της συνοικίας της πόλης Κουμάνοβο, όπου διεξάγονται οι συρράξεις, να βγαίνουν από τα σπίτια τους και δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε πολυάριθμες δημοσιογραφικές ομάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: