10 Μαΐου, 2015

ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 

Με δύο προααπαιτούμενα (prior action) για την εκταμίευση της επόμενης δόσης φαίνεται να ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την επικαιροποίηση του μνημονίου για το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου, μέχρι την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα πρέπει να αποσταλεί στην Τρόικα το τελικό προσχέδιο του νομοσχεδίου για την πακετοποίηση δανείων και να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Το δεύτερο προαπαιτούμενο αφορά την έγκριση του νομοσχεδίου για την επίλυση του προβλήματος των δανειοληπτών που, παρά το ότι αποπληρώνουν τα δάνειά τους, είναι εγκλωβισμένοι σε αφερέγγυους ντιβέλοπερ και ως αποτέλεσμα δεν έχουν τίτλο ιδιοκτησίας.

Το προαπαιτούμενο είναι να αποσταλεί στην Τρόικα το τελικό νομοσχέδιο πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης και να εγκριθεί η σχετική νομοθεσία από το Υπουργικό Συμβούλιο μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η Τρόικα είναι πιο στενό από το χρονοδιάγραμμα που είχε εγκρίνει η Βουλή των Αντιπροσώπων για εξαίρεση από τις εκποιήσεις των εγκλωβισμένων ντιβέλοπερ μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: