16 Μαΐου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Μήνυμα σε όσους ενδεχομένως σκέφτονται ανταρσία εν όψει της συμφωνίας με τους δανειστές στέλνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. «Θα κριθούμε όχι από το τι λέμε στα τηλεπαράθυρα, αλλά το τι θα πράξουμε στο Κοινοβούλιο» σημειώνει, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το μαρτύριο της οικονομικής ασφυξίας φτάνει στο τέλος του.

Πανέτοιμος, σε πλήρη και εύρυθμη λειτουργία, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο βρίσκεται ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας για τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του κόμβου του Ρίου, από τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου έως το τις 12:00 της Κυριακής 17 Μαΐου.

Δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τα όσα είπε από το βήμα του συνεδρίου του Economist. «Μεγάλο το άγχος του κ. Τσίπρα να πείσει τους δικούς του» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Καραγκούνης. Την τελική εισήγηση του προϊσταμένου του αρμόδιου κλάδου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία επαναπροσαρμογής των προστίμων για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κόσμος: Θα περάσουν αρκετά χρόνια για να εφαρμοστεί η θανατική ποινή που επιβλήθηκε στον βομβιστή της Βοστώνης Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ, αφού ο 20χρονος είναι ο 62ος θανατοποινίτης στη σειρά αναμονής στην Ιντιάνα. Μια τεράστια περιουσία έχουν δημιουργήσει ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον από τις επί πληρωμή ομιλίες που δίνουν ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλε η προεκλογική εκστρατεία της πρώην υπουργού Εξωτερικών, το ζεύγος Κλίντον εισέπραξε πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια για τις 100 και πλέον ομιλίες που εκφώνησαν μετά το 2014. Σε θάνατο καταδικάστηκε από το σώμα των ενόρκων του δικαστηρίου της Βοστώνης ο Ντ.Τσαρνάεφ για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της πόλης. Η επίθεση, η οποία είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2013, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν 264, συμμετέχοντες και παριστάμενοι.

Ένας 48χρονος άνδρας σκότωσε 4 ανθρώπους με κυνηγητικό όπλο και τραυμάτισε άλλους 6 όταν άρχισε να πυροβολεί από το μπαλκόνι του στη Νάπολη προτού συλληφθεί. Ο 48χρονος νοσοκόμος που δεν είχε ποινικό μητρώο, άνοιξε πυρ έπειτα από καυγά με τη σύζυγό του, τον αδελφό του και την κουνιάδα του, τους οποίους όπως όλα δείχνουν σκότωσε. 8.000 πρόσφυγες βρίσκονται στο έλεος της πείνας και της δίψας μέσα σε άθλια πλοιάρια στην Νοτιοανατολική Ασία. Ο Τζο Λόρι, εκπρόσωπος τύπου της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Μετανάστευση παραχώρησε συνέντευξη στο DLF.

Οικονομία: Ψευδή είναι τα δημοσιεύματα για το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και του γερμανού ομολόγου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνάντησή τους την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν ανακοίνωσε ότι θα καταρτίσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2015, προκειμένου να τεθούν το ταχύτερο δυνατόν σε εφαρμογή τα μέτρα που είχαν εξαγγείλει οι Συντηρητικοί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Αναλυτικό υπόμνημα με 82 προτάσεις σε 11 τομείς πολιτικής πρόκειται να παραδώσει ο ΣΕΒ τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης. Οι προτάσεις του ΣΕΒ αφορούν τις απαιτούμενες -κατά τη βιομηχανία- παρεμβάσεις στα πεδία όπως η φορολογία, η απασχόληση και ο ανταγωνισμός.

Αθλητισμός: Πέντε από τους «ταλαιπωρημένους» παίκτες του αποφάσισε να ξεκουράσει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ενόψει της αναμέτρησης με την Ιντερ στο Μιλάνο. Η Γιουβέντους έχει εξασφαλίσει τον τίτλο στη Serie A και την πρόκριση στον τελικό του Champions League και τώρα είναι η ώρα της σωστής διαχείρισης αφού μπροστά της υπάρχει και ο τελικός του κυπέλλου Ιταλίας, την προσεχή Πέμπτη εναντίον της Λάτσιο.

Σοβαρό πρόβλημα θα έχει ο παίκτης της Χαλ, Τζέικ Λίβερμορ, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Απριλίου μετά τον αγώνα των «τίγρεων» απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Μπορεί επισήμως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ψάχνει για τον επόμενο τεχνικό διευθυντή της ομάδας, ο οποίος στη συνέχεια θα αναζητήσει και τον επόμενο προπονητή, όμως, φαίνεται πως κάποια μεταγραφικά ζητήματα ήδη «τρέχουν».
  
Για παράδειγμα, ο Κρίστιαν Τσάβες μια μέρα μετά τις δηλώσεις του πως βρίσκεται σε επαφές με τον «Δικέφαλο» του Βορρά, ανάρτησε φωτογραφία σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει τον γιο του στο γήπεδο της Τούμπας. Θυμίζουμε πως Αργεντινός άσος του ΠΑΣ Γιάννενα ήταν ο σκόρερ του 1-1 που απέσπασαν πρόσφατα οι Ηπειρώτες στη Θεσσαλονίκη.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: