25 Μαρτίου, 2015

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΕ «ΔΗΜΟΦΙΛΗ» ΝΗΣΙΑ

 

Το απόγευμα της Τρίτης, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι αποτελούν προσωπικές σκέψεις της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη τα περί εξέτασης αύξησης του ΦΠΑ σε «δημοφιλή» νησιά της χώρας μας.

Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για αύξηση του υπερ- μειωμένου ΦΠΑ σε νησιά που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως π.χ. η Μύκονος, ώστε να προφυλαχθούν άλλα νησιά των άγονων γραμμών.

Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να αυξηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, τα οποία αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς, εκφράζουν φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με σκοπό να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου κ. Φώτης Χατζηδιάκος οργανώνουν κινήσεις διαμαρτυρίας σε συντονισμό με όλους τους νησιωτικούς δήμους της περιοχής.

Μάλιστα, με επιστολή τους ζητούν από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη συνάντηση μέχρι την Παρασκευή.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: